Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sukob interesa

Načelnici kažnjeni jer su općine radile s njihovim obiteljima

Marica Jančić
Foto: Robert Anic/PIXSELL
19.10.2015.
u 23:00

Marica Jančić, načelnica Marije Gorice i Ivica Turić, načelnik Perušića, moraju platiti po 30.000 kuna

Dvoje načelnika je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa kaznilo sa po 30.000 kuna jer su poslovali sa članovima obitelji.

Marica Jančić (HDZ) (na slici), načelnica Marije Gorice, kažnjena je jer nije pravodobno izvijestila o poslovnom odnosu Općine s tvrtkom Trgocentar Marija u vlasništvu njezine kćeri i obrtom Ladanjski raj njezina supruga.

 Općina je s tvrtkom načelničine kćeri sklopila ugovor o zakupu poslovnog prostora za obavljenje ugostiteljske djelatnosti, a od nje i obrta nabavljala je raznu robu i usluge. Načelnica se branila da je kćerina tvrtka bila zakupac još od 2003. godine, a poslovi su bili bagatelni (Općina je tu kupovala uredski materijal, sredstva za čišćenje itd.).

Ladanjski raj jedini ugostiteljski obrt na području općine u kojem se može konzumirati i hrana.

Načelnik Perušića Ivica Turić (HDZ) pak je kažnjen jer je Općina sklopila ugovor o prodaji nekretnine Autoprijevozničkom obrtu Albatros u vlasništvu njegova sina, a načelnik je o tome propustio obavijestiti Povjerenstvo. 

>> Varga kriv za sukob interesa, ispričao se zbog 'nenamjernih propusta'

Komentara 12

CE
Cetijus
09:15 20.10.2015.

Što god da rade, na kojoj god razini imali vlast, HDZ je dokazano klijentelistička stranka..totalna korumpirana banda, ali ono TOTALNO KORUMPIRANA BANDA

Avatar imotska115
imotska115
01:24 20.10.2015.

Ovo su sitne ribe napram SDP-a, pazi gad ovi odu bit ce ih pun kos, jos malo pricekajte.

KE
kenedy
10:43 20.10.2015.

a di je tu samoproglaseni dozivotni nacelnik opcije nijemci(takodjer HDZ)..??u opcini i drzavnim tvrtkama na podrucju opcine,zaposlio je sve clanove blize i daljnje obitelji!!i naravno,"podobne"...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije