Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svečana prisega

Na vjernost domovini obvezalo se 498 dragovoljnih ročnika

Požega: Prisega 17. naraštaja dobrovoljnih ročnika u vojarni 123. brigade
Foto: Ivica Galović/Pixsell
1/23
25.06.2016.
u 13:50

- Prisegom ste se obvezali na vjernost domovini i profesionalno izvršavanje svih obveza. Obuka je izazov, jer neki će od vas možda sudjelovati i u međunarodnim operacijama potpore miru. Time podižete ugled naših oružanih snaga i države - rekao je general pukovnik Drago Matanović

U požeškoj vojarni danas (subota) je pred nekoliko tisuća roditelja, rodbine i prijatelja održana svečana prisega 17. naraštaja dragovoljnih ročnika. Na vjernost domovini prisegnulo je 498 mladih vojnika iz cijele zemlje, među kojima je bilo i 50 djevojaka. Njihova će obuka trajati osam tjedana.

Zamjenik ministra obrane Zoran Piličić pozvao je ročnike da budu ponosni na svoj izbor. - Danas ste ovim osobitim činom postali pripadnici pobjedničkih oružanih snaga Hrvatske. Svoje prve vojničke korake započinjete u godini kada naše oružane snage obilježavaju 25. obljetnicu. Ulazite u stroj naše vojske koja je u svojoj povijesti ispunila sve svoje domovinske zadaće – rekao je Piličić.

Roćnici su s Ministarstvom obrane potpisali ugovor o dragovoljnom osposobljavanju, a dio njih nakon završene obuke imat će mogućnost za prijem u djelatnu vojnu službu. Na sverčanom činu čestitao im je i zamjenik načelnika Glavnog stožera oružanih snaga general pukovnik Drago Matanović.

- Prisegom ste se obvezali na vjernost domovini i profesionalno izvršavanje svih obveza. Obuka je izazov, jer neki će od vas možda sudjelovati i u međunarodnim operacijama potpore miru. Time podižete ugled naših oružanih snaga i države - rekao je Matanović.

Komentara 6

ST
stipe53
17:58 25.06.2016.

Ti si kakio u gaće u to vrime. A da nije bilo mene još bi kakio

ST
stipe53
16:20 25.06.2016.

498 , koja sila čovječe !

FE
fefellerunt
13:57 25.06.2016.

A napornu obuku su prošli, čak 2 mjeseca, nije to lalo, nekada su u HV-u obični ročnici imali ozbiljniju obuku , od ovih potencijalnih profesionalaca ,a da ne spominjem obuku iz bivše JNA , posebno specijalnih postrojbi i ŠRO-a kojaja je praktički trajala cijeli vojni rok - godinu dana. Ipak, se nadam da će dostojno promovirati ugled hrvatskog vojnika, koji je i dalje na cijeni vani , a li ne i u Hrvatskoj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije