Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nabujale karlovačke rijeke

Vodostaji u danu veći za čak 140 centimetara, problemi s odronima obala rijeka

karlovac, poplava
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/3
24.05.2015.
u 11:43

Na karlovačkom je području od petka palo najviše kiše u Hrvatskoj

Obzirom na nabujale karlovačke rijeke, na Korani i Kupi tijekom danaa su proglašene izvanredne mjere obrane od poplave. Razina Kupe u 11 sati u središtu Karlovca iznosila je 769 centimetara, dok je vodostaj Korane iznosio 751 centimetar. Još jučer u isto vrijeme, razine obiju rijeka bile su niže za oko 140 centimetara i na snazi je bilo tek pripremno stanje.

Obzirom da su padaline prestale, očekuje se i smirivanje rijeka koje su ipak poplavile i neke ceste. Stoga su zatvorene za promet D36, u naseljima Koritinja, Donja Kupčina i Gradec Pokupski, zatim cesta koja vodi od Donjeg Mekušja za Husje i Kobilić, te cesta od Karlovca prema Mekušju.

Zbog vode na cesti otežano se prometuje i cestama Logorište-Švarča i Brežani - Brođani.

Na karlovačkom je području od petka palo najviše kiše u Hrvatskoj, više od 100 litara po četvornom metru, a na ogulinskom području tek nešto manje u istom razdoblju. Nadležni smatraju kako do poplava neće doći jer se padaline smiruju, a plavljenje spomenutih prometnica je, nažalost, vrlo česta slika u Karlovcu koja se ponavlja nakon svake veće više u gradu.

Zbog velikih oborina i vodostaja rijeka i Stožera za zaštitu i spašavanje Grada Karlovca održao je sastanak. Analizirano je stanje te aktivnosti službi na terenu, od vatrogasaca, mjesne samouprave, HGSS-a i policije. Kao trenutno najveći problem istaknuti su odroni obala uz Kupu u naselju Vodostaj i rijeku Dobru u Zadobarju. Stoga iz Stožera mole vozače da opreznije voze prometnicama na tim naseljima jer je odron obale utjecao na kvalitetu prometnice.

>>Poplavljen Hotel 'Matija Gubec' u Stubičkim Toplicama, goste poslali kućama

>>Poplavila okolica Samobora - pogledajte kako su se borili protiv toga...

Ključne riječi

Komentara 6

EU
eurobanana
10:05 24.05.2015.

Zasto nisu uzeli od Boze Prke sa tanih racuna 100 miljuna € i napravili nasipe...a on tako i tako za to nema pokrice...AMEN

Avatar IstinaHurts
IstinaHurts
09:40 24.05.2015.

također nisam sklon žutom novinarstvu stila 24 sata. ovo ispada kao da su poplave i da je katastrofalno stanje nekome tko nije u hrvatskoj. istina iz prve ruke - vodostaj se povlači.

ŠU
šušnjar
16:07 24.05.2015.

Letovanić "hvala"hrvatskim vodama ,"hvala"vladi republike hrvatske i "hvala"Ivici Perkoviću. Gospodo primite se posla oćistite korita rijeka, uredite nasipe i ulicu Lužice koje praktički više i nema.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije