Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Seminar o 20. godišnjici Oluje

Na skup nisu pozvali ministra Matića da ne uvrijede predavače i goste?!

08.04.2014., Koprivnica - 8. Sjednica Gradske skupstine sazvana je zbog rasprave o spomeniku braniteljima sa cijim se idejnim rjesenjem ne slaze vecina braniteljskih udruga. Na sjednici je bio i ministar branitelja Predrag Matic Fred te autor spomenika Al
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
1/3
27.03.2015.
u 11:41

Organizatori su se, čuje se u kuloarima, pokušali dodvoriti predsjednici Kolindi Grabar-kitarović i dijelu generala koji su predavači

Od ponedjeljka 30. ožujka do 1. travnja u Vodicama će se održati osmi državni seminar o Domovinskom ratu za nastavnike i profesore povijesti. Ovogodišnji seminar posvećen je dvadesetogodišnjici Oluje, a 220 prosvjetara, koliko ih se odazvalo pozivu na seminar, slušat će predavanja istaknutih hrvatskih generala Krešimira Čosića, Pavla Miljavca, Željka Sačića i drugih. Na stručni skup pozvani su i predsjednica države Kolinda Grabar-Kitarović i ministar obrazovanja prof. Vedran Mornar. No, za razliku od prošle tri, ove godine organizatori skupa – Agencija za odgoj i obrazovanje i savjetnik za povijest Franjo Čičak – poziv nisu uputili ministru branitelja Fredu Matiću.

– Pozvali smo predsjednicu i ministra obrazovanja. Načelno nismo za politiku na tim skupovima, riječ je o stručnom skupu i nema razloga da pozivamo predstavnike Ministarstva branitelja. I kad su pozivani, nisu dolazili – kazao nam je jučer prijepodne Franjo Čičak.

– Nije točno – uzvratio je naš sugovornik iz Agencije podsjetivši da je prije dvije godine na Plitvicama, na istom skupu, bila gospođa Vesna Nađ. Prema neslužbenim informacijama, prilikom odlučivanja kome će se uputiti pozivnica veliku ulogu odigrala je upravo politika, odnosno pojedinci koji su si dali za pravo procjenjivati li ministar branitelja Matić podoban da bude na skupu o Domovinskom ratu. Iako su, prema našim informacijama, dugogodišnji zaposlenici Agencije ravnateljicu Jadranku Žarković Pečenković i Čička upozorili da treba pozvati i Ministarstvo branitelja, oni su to odbili. Navodno nisu željeli da se eventualnim dolaskom ministra Matića ili nekog od njegovih suradnika netko od gostiju ili predavača osjeti uvrijeđen.

U kuloarima se čuje da su pritom mislili prvenstveno na predsjednicu Grabar-Kitarović. Na naše pitanje zašto Ministarstvo branitelja nije pozvano, iz Agencije za odgoj i obrazovanje do zaključenja našeg teksta nismo dobili odgovor. U Ministarstvu obrazovanja bili su malo rječitiji.

– Ministarstvo obrazovanja smatra da je, kao i svake godine dosad, trebalo pozvati predstavnike Ministarstva branitelja. Razgovarali smo s Agencijom i dobili informaciju da im je poziv poslan – odgovorili su nam iz Ministarstva. U Ministarstvu branitelja potvrdili su nam da im je poziv stigao nakon našeg upita zašto nisu pozvani.

– Dobili smo poziv mailom u 14.36 sati – kazali su nam. Time je nedavno izabrana ravnateljica Agencije samo zbog interesa medija priznala da je pogriješila.

>> 'Karamarko mi se ispričao, ali očekujem i javnu ispriku'

Komentara 130

Avatar TvojUjko
TvojUjko
11:54 27.03.2015.

Ove godine obilježavamo 20. obljetnicu popjednosne Oluje, i trebamo ju proslaviti svi zajedno s ponosom što smo oslobodili državu od velikosrpska okupacije.

DU
Deleted user
11:54 27.03.2015.

Ministar bez populacije koju predstavlja. Zato pokušava da i srpske invalide stavi u isti zakon a time da i oni budu dio o kojem Ministarstvo branitelja skrbi. Da ima opravdanost svoga postojanja.

DU
Deleted user
11:57 27.03.2015.

Ispravite me ako sam naveo krive podatke, ali min. Matić je i sam nevjerojatan medicinski fenomen odnosno njemu se zaliječio PTSP, na ime koje dijagnoze ima izrazito visok % invalidnosti, kad je postao prvo savjetnik Josipovića i kasnije min. u Vladi kukuriku koalicije. Samim tim je nevjerodostojan jer kakva je to psiha kad mu OŠ djeca (školovan za nastavnika razredne) izazivaju neopisive psih. patnje i ne može to raditi, ali ga učas smire limuzine sa službenim vozačima i hrpa tipova u lister odijelima oko njega. Zasluženo su ga zaobišli, ne može on uokolo prodikati vodu, a piti vino!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije