Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SEZONA BOLJA OD LANJSKE

Na skijanje u ‘hrvatskom tjednu’ unatoč početku nastave usred tog tjedna

Nassfeld
23.10.2016.
u 09:14

Većina ski-aranžmana zasad se prodaje upravo za taj sporni tjedan, 7. do 14. siječnja, a drugo polugodište počinje 12. siječnja

Početak drugog polugodišta usred radnog tjedna – i to ne bilo kojeg, već onog koji oko sto tisuća Hrvata provodi na skijanju, nije poremetio planove domaćih skijaša. Većina ski-aranžmana prodaje se upravo za taj sporni tjedan, 7. do 14. siječnja. – Mi godinama idemo na zimovanje čak i kasnije, u vrijeme nastave, tek u trećem tjednu siječnja, iako imamo dvoje školske djece. Tada su na skijalištima i u hotelima manje gužve, a cijene su niže. Režim s ispričnicama u međuvremenu se malo pooštrio i ne znamo hoće li to biti izvedivo i ove zime. Ne bude li, ići ćemo kad i većina, od 7. do 14. siječnja... – računa tata dviju zagrebačkih osnovnoškolki.

First minute raste

Ove bi si sezone bijelo zadovoljstvo, inače, moglo priuštiti podjednak broj hrvatskih građana kao prošle zime, kada ih se u tzv. hrvatskom tjednu skijalo stotinjak tisuća, a tijekom cijele zime i do 200.000. U putničkim agencijama kazuju da je potražnja otprilike na lanjskoj razini ili nešto bolja, ali ponajprije zato što raste broj onih koji usvajaju naviku rane kupnje uz popust.

– Taj trend smo uočili lani, a ove godine rast prodaje u first minuteu dodatno raste – potvrđuje Nikolina Frklić iz Atlasa, koja kaže da se first minute popusti penju i do 30 posto redovite cijene.

A cijene su raznolike. U povoljnijoj Sloveniji za sedmodnevno zimovanje, s uključenom ski-kartom, treba oko dvije tisuće kuna po osobi. Trodnevni ski-paket za Vogel i Krvavec, pak, stoji 990 kuna, a u cijeni je smještaj na bazi polupansiona u hotelu s tri zvjezdice i ski-karta. U ponajboljim hotelima na najpoznatijim europskim skijalištima, pak, najmanje toliko stoji samo noćenje s doručkom.

Zagrepčani biraju Austriju

Može se, dakako, i do udaljenijih francuskih skijališta, gdje se za 1990 kuna dobije i sedmodnevno zimovanje. Solidnom cijenom smatra se i 2771 kuna za sedam polupansiona i šestodnevnu ski-kartu u hotelu s tri zvjezdice na samom skijalištu u Italiji. Apartmanski smještaj ispada jeftiniji, ali za četveročlanu obitelj s velikom djecom bez 10.000 kuna praktički nema skijanja.

Istrani mahom biraju Italiju; Kronplatz, Alta Badiju i Superske Dolomite te Passo Tonale, dok Zagrepčani češće odlaze u Austriju, u Sillian, Katschberg, Nassfeld, Bad Kleinkirchheim, Saalbach ili skijalište Zell am See. Slovenska skijališta omiljena su za obitelji s manjom djecom, a Francusku najviše vole mladi kojima su austrijska i talijanska skijališta preskupa – kaže Dalibor Čanaglić iz Kompasa.  

>> Poznati Hrvati pobijedili domaćine Austrijance u grudanju na skijalištu u Nassfeldu  

Komentara 11

HA
hana11
10:57 23.10.2016.

Čemu svake godine takva hajka na ljude koji idu na skijanje? Pa osoba koja puši jednu jedinu kutiju cigareta na dan godišnje potroši praktički kao 4-člana obitelj za skijanje ako je smještena u apartmanu i ne ide baš u špici sezone. A početak šk. godine u četvrtak je ili nečija neizreciva glupost ili jednostavno jal.

JA
jaxjones123
11:54 23.10.2016.

Cijena aranžmana za jednu osobu u najpoznatijim i najkvalitetnijim francuskim i austrijskim skijalištima sa uključenim prijevozom, smještajem i ski kartom za 6 dana je oko 2400 kn. Oprema (skije, pancerice, jaketa, gaće i ostalo može se nabaviti za 2000kn i to traje godinama. smatrati to luksuzom je absurd.

ST
strsljen2013
09:48 23.10.2016.

Znači oni koji nemaju novaca za skijanje moraju u školu. Zašto onda bogati uopće idu u školu, mogu im roditelji kupiti sve do kraja. Zakon opet nije jednak za sve.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije