Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kako će županija funkcionirati?

Na poslu bi oko Merzel bilo previše - svjedoka

Marina Lovrić Merzel
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
15.04.2014.
u 10:55

SDP razmatra i scenarij da Merzel ne podnese ostavku do svibnja iduće godine jer bi tad po zakonu županiju mogao voditi dožupan

Pitanje je kako će Sisačko-moslavačka županija moći funkcionirati ako Marina Lovrić Merzel izađe iz istražnog zatvora i nastavi voditi županiju? Teoretski, ako ju puste na slobodu nakon što svi svjedoci budu saslušani, njoj će vjerojatno biti izrečena mjera zabrane kontakta i pristupa ključnim svjedocima.

Možemo povući paralelu s Nadanom Vidoševićem, kojem je USKOK zabranio kontakt sa desetak svjedoka, od ukupno 50-ak. No, kod županice su velika većina svjedoka njeni suradnici – pročelnici, savjetnici i djelatnici županijske uprave. Stoga je pitanje kako će županija moći funkcionirati ako njoj, npr., bude zabranjen kontakt s pročelnikom za financije ili savjetnicima kojima je “posao” da upravo nju savjetuju. Dakako, povratak na posao joj priječi i opasnost od ponavljanja kaznenog djela, no zakon propisuje maksimalno trajanje istražnog zatvora za kaznena djela za koja nju terete u trajanju od šest mjeseci, uz moguće produljenje na još šest mjeseci.

Županijski SDP će, kako doznajemo, privremeno voditi Zdenko Vahovec, aktualni dožupan, a čak razmatraju scenarij da županica ne podnese ostavku do svibnja iduće godine, nakon čega bi, po zakonu, i u slučaju njenog odlaska županiju do redovnih izbora mogao voditi SDP-ov dožupan Vahovec. 

>> Lovrić Merzel još ne želi dati ostavku na mjestu županice

>> Lovrić Merzel traži puštanje iz Remetinca, odvjetnik nadopunio žalbu

Komentara 11

VE
verakruz
10:58 15.04.2014.

Sve će oni izmisliti i promijenit i zakon i Ustav - ako treba, samo da spriječe da istina pobijedi. Ali ja mislim da grdno griješe, narodu je dosta svega, narod je i gladan i žedan i otvorile su mu se oči. Kraj je blizu, nadajmo se konačan.

ŽU
žuna
11:22 15.04.2014.

Smisliti će alkemičari sa Iblerova trga već nešto da izvuku žarku iz kaljuže u koju se uvalila i kazniti svakoga ko se drznuo izgovoriti sveto ime marine u krivome kontekstu! PitanjeJovanoviću najpoštenijem i najpametnijem SDP ministru: ako je Hrvatski nogomet kaljuža, što su onda merzelica, šegon i ostali???

HA
hajduk1966
11:11 15.04.2014.

Sta nije lakse da se njoj da otkaz i to je to ,jer obicni smrtnici ako fale na poslu dva dana noga a ovi mogu izbivati koliko zele i jos dobijaju placu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije