Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veliki hrvatski tenor

Na Mirogoju održan posljednji ispraćaj opernog pjevača Krunoslava Cigoja

sprovod Krunoslava Cigoja
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL
1/10
01.09.2015.
u 22:00

Veliki hrvatski tenor Krunoslav Cigoj preminuo je u četvrtak navečer u 67. godini života nakon što se desetljećima borio s teškom bolešću

Na zagrebačkom gradskom groblju Mirogoj u utorak je održan posljednji ispraćaj opernog pjevača Krunoslava Cigoja.

Veliki hrvatski tenor Krunoslav Cigoj preminuo je u četvrtak navečer u Zagrebu u 67. godini života nakon što se desetljećima borio s teškom bolešću koja mu je svojedobno prekinula i međunarodnu pjevačku karijeru.

Na pozornici je debitirao 1967. u Splitu kao Ernesto u "Don Pasqualeu", a dvije godine poslije imao je i međunarodni debi u bečkoj Volskoperi kao Nemorino u "Ljubavnom napitku". Nakon pjevačke karijere bavio se i opernom režijom, a bio je i profesionalni diplomat. 

Među onima koji su došli na posljednji ispraćaj Krunoslava Cigoja bili su i ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić, operna pjevačica Ivanka Boljkovac, glumica i producentica Jelena Veljača, bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Miroslav Ćiro Blažević i voditeljica i spisateljica Josipa Pavičić.

>> Umro veliki i omiljeni hrvatski tenor Krunoslav Cigoj

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije