Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vandalizam

Na Marjanu razbili pametnu e-klupu postavljenu prije četiri dana

solarne ploče, marjan
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
1/6
05.09.2015.
u 15:48

Klupe su 4 mjeseca u Solinu, mjesec dana u Sarajevu, u Poreču i nigdje niti jedan problem. Prije 4 dana stavimo klupu u Splitu i u gradu u kojem bi najmanje očekivao da dođe do problema - netko razbije USB, komentirao je izumitelj klupe Ivan Mrvoš

Sinoć je nepoznati vandal u Splitu razbio USB priključak na pametnoj e-klupi koja je prije samo četiri dana postavljena na marjanskoj vidilici.

Da je klupa razbijena vidio je danas njezin izumitelj Ivan Mrvoš.

– Klupe su 4 mjeseca u Solinu, mjesec dana u Sarajevu, u Poreču i nigdje niti jedan problem. Prije 4 dana stavimo klupu u Splitu i u gradu u kojem bi najmanje očekivao da dođe do problema - netko razbije USB. Netko ima toliku dozu ljubomore ili dosade u životu da je morao otići na vidilicu sinoć kad nije bilo nikoga po pljusku i razbiti priključak. I to čekićem - lim je udaren oštrim vrhom vidi se. A da tu ne bude kraj još se malo igralo i s vijcima koji drže sjedalo. Nije problem u popravku, ali razočaran sam neopisivo. Čestitke pojedincima u Splitu – komentirao je na Facebooku Mrvoš.

Kazao nam je da je ogorčen jer su ovakvi slučajevi svakodnevni i ne moraju biti vezani uz Split ili pametne klupe.

– U bilo kojem gradu bilo tko može razbiti bilo što, a ovaj put su to bile klupe u Splitu. Šteta je, u principu, minimalna. USB će biti promijenjen kroz 24 sata i sve će biti ponovno u funkciji. Radimo na razvoju ove klupe već više od pola godine i osmišljene su upravo tako da se u slučaju razbijanja samo oštećena komponenta može promijeniti uz minimalne troškove – rekao nam je mladi izumitelj.

>> Solarne klupe mladog hrvatskog izumitelja postavljene u Sarajevu

Komentara 30

DC
dubravko.crnjak
16:05 05.09.2015.

Nismo mi država za klupe sa solarnim panelima. Nama treba plug, motika i kamen da si od njega napravimo sjekiru (svaka čast iznimkama, ali neandertalci su ponovno među nama)...

UK
uvik.kontra
16:51 05.09.2015.

Bas suprotno,u Splitu sam to najprije ocekivao! Za plakat je koliko se primitivaca nakotilo u nasem gradu!!!

LE
lenger
17:07 05.09.2015.

Netko je bio zavidan klupi jer je bila pametnija od njega.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije