Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vladin plan

Na izbore ćemo tek u siječnju, možda i u veljači

11.01.2015., Zagreb - Otvorena biralista za drugi krug predsjednickih izbora. Biracko mjesto u  Njegosevoj 10. Drugi krug predsjednickih izbora 2015 godine. Photo: Nina Djurdjevic/PIXSELL
Nina Đurđević/PIXSELL
27.04.2015.
u 06:45

Arsen Bauk: Ne vidim potrebe da se mandat Sabora prekida prije 22. prosinca. Tenzije se nepotrebno dižu

Sve je izglednije da će građani na izbore tek u siječnju, možda čak i u veljači. Ipak, od datuma 3. siječnja, koji se pojavio kao najsigurniji za održavanje izbora u nekim medijima, nema ništa. U Vladi doznajemo kako to nije točna informacija i da se o datumu izbora na konvenciji SDP-a, održanoj u Tuhlju, nije ni razgovaralo.

Zasad se zna da se s izborima neće žuriti i da je politički stav da izbori neće biti tako skoro te da Vlada planira odraditi cijeli mandat.

– Ne vidim potrebe da se mandat Sabora prekida prije 22. prosinca. Tenzije se nepotrebno dižu – kaže ministar Arsen Bauk te dodaje kako vladajući imaju stabilnu većinu.

Politički analitičar Žarko Puhovski također je uvjeren kako izbore treba očekivati tek iduće godine, i to iz više razloga.

– Vladajući žele iskoristiti svaki dan na vlasti kako bi ipak pokazali nešto kao rezultat. Usto imaju i novu situaciju s predsjednicom koju koriste da se izazove ideološka panika – napominje Puhovski.

S druge strane odgađanje, drži Puhovski, nosi i neke negativne aspekte za vladajuće.

– Prvo, imat ćemo beskonačnu kampanju, a daju vremena i konkurenciji da se bolje i sami organiziraju za parlamentarne izbore – upozorava Puhovski.

Neslužbene najave da će se izbori održati u siječnju ili veljači sljedeće godine komentirala je i predsjednica ORaH-a Mirela Holy.

– To je znak da je SDP očito shvatio da gubi izbore. Ja sam očekivala da će izbori biti u listopadu nakon završetka sezone – kaže Holy.

>>Koliko građani vole predsjednicu i što misle o prijevremenim izborima

Komentara 27

Avatar petrolio
petrolio
08:34 27.04.2015.

normalno da će SDP odgađati izbore do zadnjeg trenutka jer im je to jedina šansa da imaju još koji mjeec vlast u rukama obzirom da će ih hrvatski narod na izborima pomesti s vlasti ! dosta nam je njihove štetne, antinarodne politike, dosta nam je njihovog bahaćenja, njihove nesposobnosti, dosta nam je rasta javnog duga za njihova mandata sa 50% na 85%, a bez ikakvih rezultata za gospodarstvo ili građane!!!!

DR
draxy
07:06 27.04.2015.

Borba za fotelju do zadnje kune.

OB
Objektivno...
07:20 27.04.2015.

A zašto ne bi glasali telefonom kao i u The Voiceu? Ako želiš da The Voice bude HDZ, nazovi 065 800-801, ako želiš da The Voice bude SDP pošalji SMS na 065-800-802, ako želiš otići raditi u Irsku nazovi 065 800-803... i za svaki poziv HTV lijepo usisa kunicu-dvije što smo mi birali ko će biti direktor ovog djelića svemira

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije