Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
18.08.2014. u 14:00

S obzirom na to koliko je bilo buke oko toga, površan promatrač očekivao bi da će red za gay vjenčanje biti sličan gužvi koja je ovog vikenda bila na naplatnim kućicama u Lučkom

Kada novinar želi napadno biti politički korektan, onda je to garancija za loše i nezanimljivo novinarstvo. To zlatno pravilo potvrdilo se i u subotnjem Dnevniku 3 koji je vodila Tina Šimurina.

Nakon dugogodišnje borbe gay parovi konačno mogu pred matičarem sklopiti životno partnerstvo. S obzirom na to koliko je bilo buke oko toga, površan promatrač očekivao bi da će red za gay vjenčanje biti sličan gužvi koja je ovog vikenda bila na naplatnim kućicama u Lučkom. A kad ono, prijavila su se samo četiri para. Voditeljicu Dnevnika to uopće nije iznenadilo ili se pretvarala da je ne iznenađuje.

Svoga gosta, gay aktivista Danijela Martinovića nije se usudila pitati zašto tako malo zaljubljenih parova želi ovjekovječiti ljubav. Jako se trudila da ne pokvari ovaj svečani trenutak. Imala je tremu kao da je i ona sama pred matičarem, a ne u studiju središnje informativne emisije. Mogla je upitati gosta je li najavljeno vjenčanje između Ivana iz Beograda i njegova partnera iz Zagreba plod ljubavi ili je možda riječ o vezi iz interesa.

Nakon što se vjenča s partnerom iz Hrvatske, Ivan će moći tražiti posao u Europskoj uniji. To me malo podsjeća na naše gastarbajtere koji su “radi papira” stupali u brak s Njemicama. Na kraju je Šimurina mogla poentirati i pitati što je s rastavama gay brakova koji se raspadaju još brže od onih heteroseksualnih. Ništa od toga urednica nije pitala zato što je ovako lakše. Još jedan ljetni dnevnik prošao je bez previše stresa i, što je možda još važnije, nije se zamjerila prodornima i katkada i vrlo neugodnim gay aktivistima.

PLUS

Dnevnik HTV-a. Uvodni prilog o turizmu prošao je bez stranaca koji plaču zbog gužve u špici sezone. Čak su i stranci priznali da uopće nismo preskupi za ono što nudimo.

MINUS

Dnevnik 3. Predstavljena “pametna kaciga” za sigurniju vožnju motociklista. Malo mi je zasmetalo što je novinarka tako napadno spomenula proizvođača. Reklama?

>> 'Jedino što želim jest da se dečko i ja vjenčamo i da šokovi prestanu'

>> Nakon prvog hrvatskog gay vjenčanja, stižu i parovi iz regije

Komentara 45

Avatar Prosenjak
Prosenjak
14:31 18.08.2014.

Točno, na HTV-u su zabranjena neugodna pitanja o gay-brakovima baš kao što su primjerice na Večernjem listu zabranjena neugodna pitanja o muslimansko-srpskim sporazumima protiv Hrvata prije i za vrijeme rata u BiH, kao što su primjerice sporazum Karadžić-Filipović od 2. kolovoza 1991. ili pak sporazuma po kojem je zaista podjeljena BiH a to je sporazum Izetbegović-Krajišnik od 16. rujna 1993. godine. Što reći? Svatko se češe gdje ga svrbi i svatko bi na takve teme htio izbjeći neugodna pitanja.

DU
Deleted user
14:49 18.08.2014.

...a štaš ga, bidnoga, pitat? Di mu je "kratki spoj" u glavi?

Avatar MK
MK
14:41 18.08.2014.

Baukovo "životno partnerstvo" je u stvari "Brak" za istospolne parove, samo se ne zove tako - i zato jer je "životno partnerstvo" u stvari "Brak", protivno je Ustavu RH...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije