Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
provjera dokumenata

Na HRT-u 16 otkaza zbog lažnih diploma i srednjoškolskih svjedodžbi

HRT
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
09.02.2016.
u 11:07

U odgovoru HRT-a ne navodi se na kojim su radnim mjestima bili zaposlenici s nevjerodostojnim srednjoškolskim svjedodžbama, ali među onima s lažnim diplomama, kako se doznaje, bili su računovotkinja, djelatnica u razmjeni videomaterijala te majstor rasvjete

Stručne službe Hrvatske radiotelevizije (HRT) u postupku su provjere dokumenata o stručnoj spremi zaposlenika dosad pronašle 16 nevjerodostojnih dokumenata – četiri nevjerodostojne diplome i dvanaest srednjoškolskih svjedodžbi, a svim zaposlenicima s tim dokumentima otkazani su ugovori o radu, doznaje se na HRT-u. 

U odgovoru Hini s HRT-a su poručili da nastavljaju postupak provjere dokumenata o radnoj osposobljenosti i spremi zaposlenika kojem je cilj kvalitetno, potpuno i trajno urediti kadrovsku strukturu i sustav zapošljavanja. Na HRT-u kažu i da su nakon početne provjere početkom prošle godine pronađene četiri nevjerodostojne diplome te da je krajem 2015. započela i provjera svjedodžbi i ostalih dokumenata uvjetovanih radnim mjestima na HRT-u.

– Svim zaposlenicima za koje se ustanovilo da posjeduju nevjerodostojnu dokumentaciju otkazani su ugovori o radu, a sporna je dokumentacija proslijeđena na daljnje postupanje mjerodavnim državnim tijelima – ističu na HRT-u. 

U odgovoru HRT-a ne navodi se na kojim su radnim mjestima bili zaposlenici s nevjerodostojnim srednjoškolskim svjedodžbama, ali među onima s lažnim diplomama, kako se doznaje, bili su računovotkinja, djelatnica u razmjeni videomaterijala te majstor rasvjete. 

Na HRT-u su, osim o rezultatima provjere diploma i svjedodžbi, izvijestili i o provedbi nekoliko projekata za zaposlenike koji su stekli neka od zakonskih prava za odlazak u mirovinu ili koji zbog zdravstvenih razloga više ne mogu obavljati poslove za koje su sklopili ugovore o radu. Kako se dosad isticalo s HRT-a, njima su do kraja prošle godine bile nuđene stimulativne otpremnine.

– Otpremnine se razlikuju od slučaja do slučaja jer radnici ostvaruju različita prava i imaju različite uvjete. Tijekom 2015. godine u skladu sa zakonskim propisima i u okviru nekoga od predviđenih programa otišlo je sedamdesetak zaposlenika – poručuju s HRT-a i ističu kako se nastavlja trend smanjivanja broja zaposlenih.

Prema posljednjim podacima, zadnjeg dana siječnja ove godine HRT je imao 2851 zaposlenika.

>>Vrdoljak: Nisam se u mandatu obogatio za 900.000 kuna

Komentara 92

SA
sanjaaa0801
11:11 09.02.2016.

Pohvalno je da se i tim bavite, ali sve je to magla dok se ne smijeni Radman koji drzi sve konce u svojim rukama i daje svesrdnu pidrsku Milanovicu i lijevoj opciji! Htv izgleda kao da je na vlasti Sdp!

Avatar bosanac1951
bosanac1951
11:11 09.02.2016.

Znači počelo je..tak tak...A kada će glavni doći na red ?

Avatar dmitarX
dmitarX
11:11 09.02.2016.

Nadamo se da će ih biti još..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije