Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HIPODROM

Održana tradicionalna galopska utrka u čast Ivici Glavanu

obitelj Ivice Glavana po kojem se zove Kup
24.09.2016.
u 20:33

Završnu utrku, u dužini od 1600 metara, po lijepom i sunčanom vremenu odgledalo je preko 2000 ljubitelja konja i galopskih utrka, a slavilo je grlo Toshiro

U organizaciji Konjičko-galopskog kluba Alkar iz Sinja, danas su na Hipodromu održane tradicionalne galopske utrke, odnosno njih četiri, od kojih je završna i središnja utrka priredbe bio Memorijal Ivice Iće Glavana, bivšeg gradonačelnika Sinja... Završnu utrku, u dužini od 1600 metara, po lijepom i sunčanom vremenu odgledalo je preko 2000 ljubitelja konja i galopskih utrka, a slavilo je grlo Toshiro, vlasništvo Ante Markiolija iz Vrlike s jahačem Milošom Milojevićem, u vremenu od jedne minute i 42 sekunde. Vrijedi spomenuti kako je Toshiro slavio i na prvom Memorijalu održanom prošle godine.

Drugo je ciljem prošlo grlo Lusian Bolt (GK Vreba), a treće grlo Pariz, također u vlasništvu GK Vreba iz Hrvaca. Memorijalna utrka ujedno je ponudila i pravu dramu u kojoj su na vrhu izmjenivala grla koja su osvojila i prve tri pozicije, ali u samoj završnici grlo Toshiro je izdržalo napade Lusiana Bolta i zasluženo ponijelo trofej namijenjen pobjedniku i gotovo sedam tisuća kuna nagrade. Sam program počeo je u 14 sati utrkom na tisuću metara, naziva Alkarski kup, za grla koja sudjeluju u alkarskim svečanostima, a na kraju je slavio Ashkan (Alkarska ergela, Sinj) s jahačem Bartolom Župićem.

U drugoj utrci "Maiden", također u dužini 1000 metara, slavilo je grlo Asta the Queen, vlasništvo GK Vreba iz Hrvaca, a grlo spomenutog kluba slavilo je i u trećoj utrci "Alaša". U oba slučaja jahač je bio Aleksandar Šašić. Nagrade najboljima uručila je obitelj Glavan, pozdravni govor održala je gradonačelnica Kristina Križanac te pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta, Momir Karin. U ranijim utrkama nagrade su dodijelili Stipe Breko, četverostruki slavodobitnik Alke, te Tino Radanović, inače dvostruki i aktualni slavodobitnik Alke.

>> Na konju si kao nov čovjek, stres nestaje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije