Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vremenska prognoza

Na cestama i dalje zimski uvjeti: Meteorolozi i za danas najavljuju snijeg

snijeg zagreb
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/7
14.01.2017.
u 08:40

Najviša dnevna temperatura zraka od 0 do 5, a na Jadranu od 5 do 10 Celzijevih stupnjeva

Zbog snijega i poledice zimski su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru, Lici, Hrvatskom primorju, dijelu Dalmacije, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj te Slavoniji. U tijeku je čišćenje cesta pa su česti zastoji iza vozila zimske službe koja se kreću sporije. Sljemenska cesta u Zagrebu u od 8,05 sati otvorena je za sav promet, a obavezna je zimska oprema za sve kategorije vozila, izvijestio je u subotu Hrvatski autoklub (HAK).

Snijeg povremeno pada u Lici i Dalmaciji. Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu, na cestama u Gorskom kotaru i Hrvatskom primorju.

Zbog olujnog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila). Jak vjetar usporava promet i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić. Županijska cesta ŽC Kutjevo-Orahovica zatvorena je za sav promet zbog zimskih uvjeta.

Zbog teretnog vozila u kvaru, na 16. km autoceste Rijeka-Zagreb, zatvoren je uključni krak na čvoru Vrbovsko u smjeru Zagreba. Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja. Zbog radova na graničnom prijelazu Županja, u oba se smjera povremeno vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa.

Radovi su i na graničnom prijelazu Slavonski Brod, smanjen je broj ulaza i izlaza, pa se vozače upozoravamo na gužve i duža čekanja. U prekidu su trajektna linija Split-Vis u 11 sati is Splita; katamaranske linije: Novalja-Rab-Rijeka, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Jelsa-Bol-Split, Korčula-Hvar-Split.

Trajektna linija Zadar - Ist - Olib - Silba - Premuda - Mali Lošinj je u prekidu. Linija će se održati u nedjelju, 15.siječnja ako vremenski uvjeti dopuste.

U subotu većinom oblačno, u unutrašnjosti ujutro još mjestimice sa snijegom, a na Jadranu kišom. Na sjevernom Jadranu i u zapadnim dijelovima unutrašnjosti očekuje se prestanak oborina uz postupno smanjenje naoblake, a sredinom dana i drugdje, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za subotu.

Vjetar uglavnom slab, u Slavoniji do umjeren zapadni i jugozapadni. Na Jadranu će puhati umjeren, ponegdje i jak zapadni i sjeverozapadni vjetar, a uz obalu i bura. Najviša dnevna temperatura zraka od 0 do 5, a na Jadranu od 5 do 10 Celzijevih stupnjeva.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar kravata
kravata
12:19 14.01.2017.

Hvala na upozorenju dali vas cuju oni koji autobusima salju djecu na sljeme?

DU
Deleted user
12:47 14.01.2017.

Nikako da se nacudim kada se objavi vijest "Pao snijeg u prvoj polovini sjecnja. Ili tek je drugi tjedan veljace a vec je snijeg preko pola decimetra" Ocekuju li cestovne sluzbe snijeg i poledicu u srpnju i kolovozu pa da da ne moraju posipati pjesak i cistiti ralicama ulice, sto li?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije