Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
previše politike

Na čelo TZ-a žele i mogu čak i direktori pogrebnih poduzeća?!

Joško Stella
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
1/3
28.07.2014.
u 16:54

HDZ traži izmjenu pravilnika o zapošljavanju

Uvijek je bila praksa da u zemljama odakle većina gostiju dolazi u Dalmaciju šef predstavništva HTZ-a bude iz Dalmacije, a danas Dalmatinaca na tim mjestima gotovo da nema. Na vodećim mjestima su Istrani. Istra je dobila i triput više potpora za turistička događanja od Splitsko-dalmatinske županije – redao je jučer prigovore Joško Stella, direktor TZ-a Splitsko-dalmatinske županije na HDZ-ovoj konferenciji za novinare posvećenoj turizmu.

Zatraženo je da se više koristi dalmatinski kadar, ali i da se hitno promijeni pravilnik o zapošljavanju direktora TZ-a.

– Više nije preduvjet pet godina na rukovodećim mjestima u turizmu, nego općenito na takvim pozicijama, pa se, zamislite, na natječaje javljaju i direktori pogrebnih poduzeća – upozorava Stella.

Hadezeovci smatraju da se u turizmu trenutačno previše politizira, što je, kažu, vidljivo i u izboru direktora HTZ-a. Jednim od prioriteta smatraju hitno snižavanje PDV-a turizmu na deset posto, kao što imaju mnogi konkurenti, istaknuo je Gari Capelli, šef Odbora za turizam HDZ-a.

>>Nijemci neće u skupe hotele koje su prije punili Rusi

>>RTL televizija prva objavila istinu o hrvatskom turizmu – broj noćenja pada

Komentara 10

DU
Deleted user
17:23 28.07.2014.

Zatraženo je da se više koristi dalmatinski kadar... Pa više od polovice vlade su dalmatinci, ali nema veze odakle je tko, glavno da nam dobro ide.

KA
kafka
17:10 28.07.2014.

Pogledajte samo tko su nam sve ministri. . . . . . .

PO
Pogrebnik
18:44 28.07.2014.

Gradsko pogrebno poduzeće i Turistička zajednica d.o.o Vama na usluzi hahahahahahahah

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije