Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
7. Sabor HDSSB-a

Glavaš europske lidere nazvao rasistima, licemjerima i lažnim humanitarcima

HDSSB
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
1/14
08.10.2015.
u 14:47

– Mi plaćamo cijenu njihove pohlepe i geopolitičkih preslagivanja u kojima nismo ni luk jeli ni luk mirisali. Slavoniji i Baranji prijeti totalni kolaps, a Hrvatskoj, kao povijesnom predziđu kršćanstva, potpuni nestanak – poručio je Glavaš

Rasistima, lažnim humanistima i licemjerima nazvao je Branimir Glavaš, zbog izbjegličke krize, Europsku uniju i njezine lidere, imenom prozvavši pri tome njemačku kancelarku Angelu Merkel. Sve se lomi, istaknuo je, preko leđa Slavonije i Baranje, gdje je “sirotinji poslana sirotinja da ju zbrine”.

- Hvale Hrvatsku za humane geste pa će nam natovariti 400.000 ljudi koji ne ispunjavaju kriterije azila kod njih. Što je to nego čisti rasizam pod krinkom humanitarne pohvale? Zadržat će visokoobrazovane kadrove koji trebaju njihovoj ekonomiji, a nama će vratiti bijedu, siromahe, kao što smo mi siromasi mi na istoku naše zemlje – izjavio je Glavaš na 7. Saboru HDSSB-a pred više od 2500 članova i simpatizera.

U svojoj “prečistoj kući”, dodao je, ne žele arapske očajnike i sirotinju.

-Neka ih Zoran Milanović i Tomislav Karamarko smjeste u Zagreb i neka si uzmu spominjanih 17 milijuna eura od licemjerne EU. Ako je smisao članstva u EU biti deponij za ono “prljavo”, takva nam EU ne treba i neka sami jedu što su skuhali – rekao je.

Europski su lideri u okviru NATO saveza, nastavio je, izazvali sveopći kaos u tzv. Arapskom proljeću, “u ime demokracije, a sve kako bi se dokopali Gadafijeve i tamošnje nafte”.

-Mi plaćamo cijenu njihove pohlepe i geopolitičkih preslagivanja u kojima nismo ni luk jeli ni luk mirisali. Slavoniji i Baranji prijeti totalni kolaps, a Hrvatskoj, kao povijesnom predziđu kršćanstva, potpuni nestanak – poručio je.

Za europske je čelnike kazao i kako se “te debele guske ne mogu dogovoriti oko izbjegličkih kvota”. Nazvao ih je i slonovima koji se, po afričkoj izreci, tuku, a strada trava, misleći pri tome kako je trava narod u Slavoniji i Baranji.

Nije štedio ni Baracka Obamu i Vladimira Putina, prozvavši ih kako svojom borbom za geopolitičku prevlast ugrožavaju našu sigurnost.

- U tome je sudjelovala i Milanovićeva Vlada što je prodala oružje koje je završilo u rukama ISIL-ovih terorista – izjavio je.

U svemu tome, kazao je nadalje, hrvatska vanjska politika “ne zna bi li kakila ili piškila, ili se ponaša kao američka pudlica”.

- Dok vlast i oporba izbjeglice iz islamskog svijeta koriste za predizbornu kampanju, mali čovjek na istoku zemlje svesrdno daje zadnju koru kruha jer su i sami bili izbjeglice – naveo je.

Iznio je podatak i kako je promet u lokalima i turističkim destinacijama u ovom kraju pao za 40 posto jer mađarski turisti otkazuju izlete.

-S druge strane, Milanovićev ministar Ranko Ostojić spreman je braniti turizam u Dalmaciji, usput je lagao o otvaranju nekakve karaule na Prevlaci. Kad su Dalmacija i njezin turizam u pitanju, Milanović i Ostojić bi glumili Orbana, no kada su Slavonija i Baranja u pitanju, glume humanitarce i Majku Terezu jer preko leđa naše sirotinje i ovako krhkog gospodarstva kupuju političke bodove. Milanovićev ministar Mornar otkazuje ekskurzije u Vukovar, kao da su građani tog herojskog grada šugavi – rekao je.

Glavaš je tako, na neki način, najavio i u kojem će se smjeru kretati kampanja njegove stranke. Zasjenio je tim izjavama druge čelnike HDSSB-a, koji su u predizbornim obećanjima naveli, među ostalim, besplatne udžbenike, porodiljne naknade u visini plaće zaposlene majke, minimalnu plaću u visini 50 posto prosječne te legalizaciju poljoprivrednih objekata za kunu.

Na izbore idu samostalno a bez njih, uvjereni su, neće biti moguće sastaviti buduću Vladu.

Premijerno je javnost iskoračila Slavonska sokolska garda, koju je za Sabor uvježbavao i sam Branimir Glavaš. Sedamnaest mladića, među kojima i Glavašev sin Filip, koračali su u crnim vojnim odorama, s opasačima, držeći zastave HDSSb-a u rukama. Na pozdrav “Domovini vjerni!”, odgovarali su s “Uvijek vjerni!”.

Za trajanja Sabora, izmjenjivali su se pred pozornicom u skupinama od petero njih.

 

 

>>Pogledajte kako Glavaš uvježbava 'sportsko-rekreacijsku sekciju'

Komentara 55

HE
herojulice
13:02 08.10.2015.

"Gospodine" Glavaš. Ja sam bio član Hrvatskog sokola i nikada nismo imali crnu uniformu pa čak ni u Smrdoslaviji.

HB
hbhr
13:15 08.10.2015.

Josip Reihl-Kir

IV
ivanhoe1980
13:35 08.10.2015.

Najviše Slavonaca otišlo iz Hrvatske.Zašto? Zato što ovakvi lokalni šerifi i lopovi drmaju tom istom Slavonijom i notko im ništa ne može.Slavonci dragi, probudite se dok ne postane prekasno i promjenite nešto jer samo vi to možete učiniti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije