Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novost na TV tržištu

Novi regionalni kabelski news kanal N1 kreće sutra u 14 sati

N1 konferencija za medije
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/7
29.10.2014.
u 16:00

Program će se, što nacionalni što zajednički, emitirati i stvarati u tri centra: Zagrebu, Sarajevu i Beogradu, a direktor programa za Hrvatsku je Dubravko Merlić

Novinarstvo, nepristranost, neovisnost, news – riječi su to koje su simbolično sažete u nazivu regionalnog kabelskog 24-satnog informativnog kanala N1 (ekskluzivog partnera CNN-a za regiju) koji emitiranje svoga programa počinje sutra – Vijestima u 14 sati.

Program će se, što nacionalni što zajednički, emitirati i stvarati u tri centra: Zagrebu, Sarajevu i Beogradu, a direktor programa za Hrvatsku je Dubravko Merlić koji je na  predstavljanju nove televizije kazao da će se u sva tri centra proizvoditi 14 sati programa dnevno.

– Naš proizvod bit će ozbiljan i profesionalan i nadamo se da ćemo biti traženi i gledani. Bit ćemo dostupni u tri milijuna kućanstava pa će nas moći gledati deset milijuna ljudi – kaže Merlić dodavši da će N1 biti dostupan u MaxTV i Bnet paketima. Svaki od tri centra imat će svoju uređivačku politiku, novinare, TV studio i web-portal, dok će programska shema biti ista. Tako će jutarnji program iz zagrebačkog studija kretati s emisijom “Novi dan” koju će raditi Tihomir Ladišić, centralni nacionalni Dnevnik od ponedjeljka do petka u 19 sati bit će u rukama Zorana Šprajca, a u kasnom večernjem Dnevniku u 22 izmjenjivat će se Sandra Križanec i Mašenka Vukadinović.

Dnevni politički talk show “Pressing”, u kojem će se s najznačajnijim i najaktualnijim osobama iz političkog i javnog života od ponedjeljka do četvrtka razgovarati u formi intervjua "jedan na jedan", vodit će direktori programa Dubravko Merlić (Zagreb), Jugoslav Ćosić (Beograd) i Amir Zukić (Sarajevo), a svaki puni sat od 14 do 17 sati emitirat će se Vijesti za koje je zadužena Ivana Dragičević.

Vremensku prognozu za čitavu regiju priređivat će pak Dunja Mazzocco Drvar. No, kako na predstavljanju ni u najavnom prilogu pokazanom pozvanim novinarima koji prate rad medija nije bilo dvoje glavnih reportera  – Anke Bilić Keserović i Josipa Šarića – s čijim se prelaskom s HTV-a donedavno N1 prilično hvalio, postavilo se pitanje njihova odsustva..

– Oni su na bolovanju i to je sve što u ovom trenutku mogu reći – uzvratio je Merlić.

Inače, osim kraćih ili dužih vijesti, N1 će u programu imati i polusatnu emisiju zabavnog sadržaja "Impuls" (koja će se emitirati utorkom u 21 sat), svakog radnog dana u 17.45 emitirat će se "Scena" (donosit će aktualne zanimljivosti iz svijeta zabave, kulture, pop kulture i umjetnosti), četvrtak u 12.30 termin je za emisiju "Novi biznis", a ponedjeljkom i petkom u isto vrijeme na programu će biti turistički serijal "Neistraženo". No, osim sadržaja koji će se proizvoditi u Zagrebu, Beogradu i Sarajevu, N1 će nuditi i strane serijale: "Horizonti", "Dani koji su promijenili svijet" i "Čuda koja je stvorio čovjek".

– Bilo je teško i mukotrpno dok smo zidali ovaj program. Zaista samo se "našljakali" da sve bude kako treba – opisala je Ivana Dragičević nastanak programa N1 koju se sutra u 14 sati prvi put pojavljuje na ekranima.

>> N1 televizija ugostila studente Fakulteta političkih znanosti

Ključne riječi

Komentara 42

Avatar Matija22
Matija22
15:47 29.10.2014.

Opet "regija" šta je ovo novi yutel?

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
15:44 29.10.2014.

Krasno balkansko-regionalno "informiranje"... Dajte, probajte napraviti nešto originalno a ne da stalno slinite za propalim esferjotom.

Avatar kiLLy
kiLLy
16:03 29.10.2014.

A vidi faca..stalno se izmjenjuju iste..naročito me veseli ova Tihomira Ladišića za kojeg se javno zna da je bio suradnik KOS-a,ali eto takvi su danas traženi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije