Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOŠKO PARO

Ministarstvo objasnilo zašto tijekom posjeta predsjednice u SAD-u nije bio hrvatski veleposlanik

Joško Paro
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/3
12.01.2017.
u 18:12

"Uvriježena praksa u službi vanjskih poslova dugi niz godina je da godišnji odmor veleposlanika, odnosno šefova svih diplomatskih misija i konzularnih ureda, odobrava glavno tajništvo MVEP-a, a ne ministar"

Kako je moguće da hrvatski veleposlanik u SAD-u Joško Paro uzima godišnji odmor za vrijeme službena posjeta predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović toj državi? Iz MVEP-a, koje odobrava godišnje odmore, kažu kako je Paro napustio SAD bez njihove prethodne suglasnosti, da bi naknadno bilo prihvaćeno njegovo objašnjenje da je otputovao zbog teškog zdravstvenog stanje člana uže obitelji.

- Uvriježena praksa u službi vanjskih poslova dugi niz godina je da godišnji odmor veleposlanika, odnosno šefova svih diplomatskih misija i konzularnih ureda, odobrava glavno tajništvo MVEP-a, a ne ministar, u skladu s važećim internim propisima i procedurama. U ovom konkretnom slučaju veleposlanik Joško Paro napustio je zemlju primateljicu bez pisane suglasnosti glavnog tajništva jer je naknadno prihvaćeno njegovo objašnjenje da je u Zagreb doputovao kako bi posjetio teško bolesnog člana uže obitelji - kažu iz MVEP-a.

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier bio je upoznat s posjetom predsjednice Republike SAD-u te je izviješten o svim njezinim aktivnostima i susretima tijekom posjeta. Veleposlanstvo RH u SAD-u pružilo je predsjednici Republike prilikom predmetnog posjeta svu potrebnu potporu, dodaju u MVEP-u.

>> Kolinda Grabar-Kitarović: Napadi na mene zbog puta u SAD svojevrsni su medijski mobing

>> HND: Jučerašnje gostovanje bilo je vrhunac neprofesionalnog ponašanja predsjednice i HRT-a

Komentara 121

DU
Deleted user
18:25 12.01.2017.

Jugo ambasadore posmijenjivati iz hrvatskih veleposlanstava.....

Avatar croatxl
croatxl
18:22 12.01.2017.

Predsjednica je ite kako u pravu,mrzitelji HR Veleposlanici pa sto onda mozes ocekivati.od takvi.

BA
bakulušić
18:19 12.01.2017.

A bit će zato što Predsjednica nije "naša". Tako bi bilo i da je putovala u Pariz.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije