Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivši šef UDBE

Mustaču određen istražni zatvor, suđenje na jesen

Mustač
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
18.04.2014.
u 20:56

Budući da će do suđenja biti u istražnom zatvoru, podizanje optužnice očekuje se na ljeto, a početak suđenja na jesen

Bivšem šefu jugoslavenske tajne službe Zdravku Mustaču istražni sudac Saveznog vrhovnog suda u Karlsruheu odredio je istražni zatvor u Stadelheiu, nedaleko od Münchena, javlja HRT. Budući da će do suđenja biti u istražnom zatvoru, podizanje optužnice očekuje se na ljeto, a početak suđenja na jesen.

U Njemačkoj vrijedi zakon o ubrzanju procesa. Zato i sud i državno odvjetništvo moraju djelovati što brže pa je moguće da se u zadanom roku sve i obavi, rekla je Mustačeva odvjetnica Daniela Dopf

Vrhovni sud u utorak je odobrio Mustačevo izručenje zbog ubojstva Stjepana Đurekovića 1983. godine.

>> Mustač predan njemačkim vlastima. Bez lisica doveden do zrakoplova

Komentara 18

Avatar bandogcro
bandogcro
21:17 18.04.2014.

Šteta što njemačka nema smrtnu kaznu za ubojice i veleizdajice. Doduše šteta što i hrvatska nema, jer bi se rješili više od pola naši političara i 90% ljudi koji su se obogatili za vrime rata!

SE
sestrićna
21:24 18.04.2014.

svi udbaši i kosovci u stopu za njim..puna je hrvatska njihovih spavača..

GU
gustirna
21:14 18.04.2014.

i dopratili ga po partijskom naređenju do zrakoplova kao da ide na vjencanje sinu u njemockoj a ne kao osumnjicenog komznistickog zlocinca.lijepo se je sa svima uz partijski osmjeh izljubio i ispozdravljao.tako to radi crvana mafija kada su njihovi drugovi u pitanju.antikomunisti se inace odmah bacaju u okove...........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije