Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJBOLJI RADOVI

Ovo su tri nagrađena rješenja dizajna registarskih pločica

tablice
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/6
06.03.2015.
u 12:15

Novost na tim pločicama je i bar code, zbog čega je moguće poskupljenje

MUP je odabrao tri najprihvatljivija idejna rješenja dizajna registarskih pločica, čije su fotografije danas objavljene na njihovim službenim stranicama.

Od 59 pristiglih natječajnih radova ocjenjivački sud odabrao je tri najprihvatljivija idejna rješenja.

Prvo mjesto i nagradu od 20.000 kuna dobilo je rješenje Nikole Đureka (članovi tima: Damir Bralić, Andrija Mudnić i Luka Reicher; suradnik: Boris Ljubičić).

Drugo mjesto i nagradu od 15.000 kuna pripalo je tvrtki KVADRAT&KRUG d.o.o. iz Zagreba (Boris Ljubičić i Igor Ljubičić).

Treće mjesto i nagradu od 10.000 kuna pripalo je Gordanu Resanu iz riječke tvrtke GORDAN RESAN ARHITEKTI PARTNERI d.o.o.

Od ova tri rješenja izabrat će se konačno rješenje. Očekuje se da će se s primjenom krenuti od 1. srpnja, s tim da građani neće morati odmah mijenjati pločice. Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić nije rekao koji će biti rok za promjenu. Novost na tim pločicama je i bar code, zbog čega je moguće poskupljenje izrade pločica, ali ono neće biti veće od 5 do 10 posto.

Uvodi se i nova lista gradova, pa će tako na primjer Velika Gorica dobiti svoju registarsku oznaku. Građani će uz nadoplatu moći i mijenjati oznaku grada. Na primjer, moći će umjesto ZG odabrati ST ili bilo koja druga dva slova.

Foto: Robert Anić/PIXSELL

Prvo mjesto dobilo je rješenje Nikole Đureka (na vrhu) Drugo mjesto pripalo je tvrtki KVADRAT&KRUG d.o.o. iz Zagreba (na dnu) . Treće mjesto pripalo je Gordanu Resanu (u sredini)

Ocjenjivački sud je prilikom ocjenjivanja natječajnih radova prednost dao kreativnim, jasno strukturiranim te profesionalno i suvremeno artikuliranim rješenjima. Kriteriji ocjenjivanja natječajnog rada bili su komunikativnost, suvremenost, primjenjivost i originalnost, javljaju iz MUP-a.

Ocjenjivački sud bio je imenovan rješenjem ministra unutarnjih poslova i sastavljen od dva predstavnika Ministarstva unutarnjih poslova, dva predstavnika Hrvatskog dizajnerskog društva (HDD) i jednog predstavnika pravne osobe ovlaštene za tehničku izradu registarskih pločica. Tri nagrađena rada izabrana su od 59 pristiglih radova.

>> Pogledajte tablice koje nisu zadovoljile kriterije

>> Ovako će uskoro izgledati registracijske pločice u Hrvatskoj!

>> Nove pločice imat će i europski logo i nacionalno obilježje

Komentara 198

NT
nije_to_samobor
12:32 06.03.2015.

Rješenja su baš "originalna" a cilj igre je izbaciti hrvatski grb čak i sa pločica!

AB
abram
12:27 06.03.2015.

...ne znam kome smeta Hrvatski grb...zar ćemo opet morati braniti domovinu i naše simbole...

FN
Fr@njo
12:24 06.03.2015.

super, znaci sve stima, sad nek MUP i nek plati tu bedastocu.Kome je u interesu sad gurati vozace u troskove..Sadasnje tablice su u redu, lijepe..i sve ostalo je pljacka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije