Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
opovrgnuli informaciju

MUP: Nema nestašice registracijskih pločica

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
10.02.2016.
u 15:50

Manje zalihe nikako ne dovode u pitanje normalno registriranje vozila, odnosno zamjenu ili izdavanje registarskih pločica, poručili su u MUP-u

Iz Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) opovrgnuli su danas informaciju da vlada nestašica registracijskih pločica i ustvrdili da opskrba teče neometano iako su zalihe bile na nešto nižim razinama. 

No, manje zalihe nikako ne dovode u pitanje normalno registriranje vozila, odnosno zamjenu ili izdavanje registarskih pločica, poručili su u MUP-u, odgovarajući na medijske tvrdnje da u pojedinim stanicama za tehnički pregled, primjerice u Osijeku i Zadru, ali i policijskim upravama zbog nedostatka registracijskih pločica ne mogu obavljati poslove registracije vozila. Pločice novog izgleda čekaju usklađivanje pravilnika i testiranje čitljivosti

Što se tiče novih pločica izmijenjena dizajna u MUP-u ističu da intenzivno rade na dovršetku konačnog rješenja izgleda novih registarskih pločica te da je trenutačno u tijeku usklađivanje pratećih pravilnika s tehničkim specifikacijama i testiranje njihove čitljivosti sukladno standardima. U službi za odnose s javnošću MUP-a dodaju da će Ministarstvo javnost pravodobno upoznati i s konačnim izgledom registarskih pločica i datumom početka izdavanja kada cijeli proces bude dovršen.

Problem s izgledom novih registracijskih pločica nastao je jer na njima, prema idejnom rješenju, nije bio predviđen državni grb kao na postojećima. No, u međuvremenu je kompromis ipak postignut pa će se hrvatski grb nalaziti uz desni rub, a uz lijevi zastava Europske unije.

>> Ovo su nove registracijske pločice! Ministar Orepić: Od jutros se već tiskaju

Komentara 4

BE
blaz.elrat
16:41 10.02.2016.

Sve sami mudraci i tkz. dizajneri.A oko pločica nisu ništa učinili osim što su stavili hrvatski grb na kraju pločice umjest da su ga ostavili gdje i sada bio.

ŠO
Šokac1
17:28 10.02.2016.

Ako se "intenzivno radi" na dovršenju konačnog rješenja, tempo rada može se usporiti. Naime, ne dirajte postojeće registarske pločice, nego ih samo prilagodite jednostavnim dodavanjem EU oznake s lijeve strane.

HR
hr76
19:03 10.02.2016.

Koliko čitam komentare, većina građana je suglasna da postojeće pločice ne treba mijenjati, već samo dodati plavo polje. Koji k... onda ovi izmišljaju i idu na silu s nekim lošijim rješenjem, samo da mi to na kraju platimo? Hoće li Most održat riječ i smanjit nepotrebne nove namete za građane poput ovog u pripremi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije