Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šire se laži

MUP: Ne nasjedajte na glasine na povećan broj silovanja zbog imigranata

Izbjeglice u Belom Manastiru
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
1/2
18.09.2015.
u 14:04

Ministarstvo unutarnjih poslova upozorava kako se društvenim mrežama šire lažne informacije o povećanom broju silovanja, pokušaja silovanja, uličnih razbojstava i otmica djece

Ministarstvo unutarnjih poslova upozorava građane da ne nasjedaju na glasine koje kruže, a rade se o navodnim kaznenim djelima koja izbjeglice čine.

– Zbog činjenice da se na području Republike Hrvatske trenutno nalazi oko 14 tisuća migranata, društvenim mrežama i elektroničkom poštom među građanima se počela širiti vijest da se na našem području u posljednjih nekoliko sati dogodio veći broj kaznenih djela koje su počinili migranti. Navodi se lažna informacija o povećanom broju silovanja, pokušaja silovanja, uličnih razbojstava i otmica djece – priopćio je MUP.

– Pozivamo javnost da ne nasjedaju na ove lažne i uznemirujuće glasine koje za cilj imaju samo podizanje panike i remećenja normalnog način života građana. Na području svih naših policijskih uprava nije evidentiran povećan broj kaznenih djela niti prekršaja, kao niti drugih događaja koji se ovdje lažno navode. Naše građane pozivamo da, kao i do sada, omoguće nesmetan rad policije i drugih službi diljem Republike Hrvatske – istaknuli su u Ministarstvu unutarnjih poslova.

>> Sve priče o izbjeglicama čitajte u našem specijalu Izbjeglička kriza

>> Milanović o mogućem slanju izbjeglica u Sloveniju: Mislim da je Mađarska puno bliže

Komentara 25

VE
verakruz
14:12 18.09.2015.

Poruka Ostoji Rankoviću - prestani se dogovarati sa srbijanskim ministrima, jer je njima jedini cilj sve izbjeglice poslati u Hrvatsku i definitivno nas destabilizirati. Zašto ne praviš plan sa ministrima iz BiH, jer će izbjeglice nahrupiti upravo odtuda? Zašto ne dogovoriš da i BiH zatvori granice, jer je to izgleda jedini spas za Hrvatsku? Jer ako niste u stanju kontrolirat 100 kilometara granice sa Srbijom, gdje imate i Dunav, kako mislite kontrolirat granicu sa BiH od 1200 kilometara? Izd.aja, glupost, nesposobnost ili nešto još gore od toga?

GU
General_U
14:14 18.09.2015.

ako je itko obmanjivao javnost o broju migranata koji će ući u hrvatsku onda je to vaše ministarstvo na čelu s ostojom kako da vam vjerujemo. čast čestitim i vrijednim pripadnicima mup-a.

DU
Deleted user
14:13 18.09.2015.

Da, da, sve su to laži, to što primjerice više d 90% silovanj u recimo Švedskoj počinjavaju migranti, to je čisto slučajno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije