Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BUZ:

'Mrsić se ruga stotinama tisuća nezaposlenih i blokiranih'

Mirando Mrsić
Patrik Macek/PIXSELL
01.03.2015.
u 15:52

"Kako imaju obraza ovako bahato i podcjenjivački se ponašati prema građanima", pita se u priopćenju Milivoj Špika.

Predsjednik stranke Blok umirovljenici zajedno, Milivoj Špika, optužio je ministra Miranda Mrsića da se "ruga stotinama tisuća nezaposlenih i blokiranih".

"Pored više od 300 tisuća nezaposlenih osoba u Republici Hrvatskoj, od kojih je veliki broj mladih, Ministar Mirando Mrsić je našao razlog pohvaliti se kako je eto zahvaljujući njegovom ministarstvu odnosno 'Kukuriku' Vladi omogućeno da čak 1384 umirovljenika koristi od početka ove godine zakonsku mogućnost da nastavi raditi i nakon umirovljenja", stoji u Špikinom priopćenju  te dodaje kako bi u nekim drugim vremenima i prilikama to čak zavrijedilo neku lijepu riječ ili pohvalu, ali ne i danas.

"Kako imaju obraza ovako bahato i podcjenjivački se ponašati prema građanima"

Objašnjava da trenutno takva vijest nije za pohvalu zato što imamo više od 300 tisuća nezaposlenih, više od 300 tisuća građana je blokirano, tisuće mladih odlazi u inozemstvo za poslom, mnogi rade, a ne primaju plaću, a socijalna slika nam "nikada nije bila gora". "Doista, razuman čovjek se mora zapitati ima li uopće kraja sve učestalijim nebulozama koje stižu od genijalaca poput ovog koji je uz sve navedeno ipak našao za shodno pohvaliti se ovakvim uspjehom", kritizira Špika Mrsića.

Navodi da Mrsić i njegovi kolege nisu u tri godine mandata još ništa prozborili o tome da je "omjer zaposlenika i osiguranika nikada lošiji, da su mirovine u konstantnom padu, a posebno o tome kako izaći iz tog vrtloga koji vodi u socijalnu katastrofu". "Razuman čovjek se mora zapitati kako uopće još imaju obraza ovako bahato i podcjenjivački se ponašati prema građanima čije strpljenje je po doslovno svim pokazateljima već na rubu da se pretvori u opći bunt", piše Špika te poručuje Vladi da bi za narod bilo dobro da ode što prije.

"P(r)ogledajte kroz prozor i biti će vam jasno o čemu govorimo ne samo mi iz BUZ-a", zaključuje Špika u priopćenju naslovljenom "Ministar Mrsić se ruga stotinama tisuća nezaposlenih i blokiranih…. Do kada?".

>>Mrsić i HUP potpisali sporazum o suradnji na promociji i provedbi Garancije za mlade

Komentara 32

IV
Ivanveliki
16:04 01.03.2015.

Mislim da je taj broj nezaposlenih sigurno dvostruko veći, jer ogroman broj nezaposlenih se uopće ne prijavljuje na Zavod, jer su odavno izgubili sva prava sa Zavoda, a brisanje iz evidencije se vrši odmah nakon višemjesečnog nejavljanja

DU
Deleted user
16:26 01.03.2015.

Nemaju obraza pa se osim ideološki ne mogu crvenjeti, a da su "genijalci" i bahati to je svima jasno, jedva čekam izbore bit če perja na sve strane.

MB
Marlon Brando
16:35 01.03.2015.

Pa ne ruga se samo g.Mrsić... Kada je bilo riječ o povećanju plaća,tkzv."stručnjaci" iz vlade i ministar Lalovac su se u svim medijima i na sva usta busali u prsa kako će se sad potrošnja povećati,građani će moći troštiti... Naravno,, kada se sve izračuna,prosječna plaća u Hrvatskoj se povećala oko 50 - tak kuna. Svi oni na vlasti misle kako je nad nama izvršena kolektivna lobotomija,no,vrč ide na vodu dok se ne razbije...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije