Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSEBAN NADZOR

Mrsić: Ne vidim odakle strah, ne očekujem probleme s EK

Mirando Mrsić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
22.09.2014.
u 12:58

Sasvim sigurno ćemo zadovoljavajuće odgovoriti na preporuke EK, rekao je ministar rada

Ministar rada Mirando Mrsić rekao je danas kako ne očekuje da će se Hrvatska naći pod nekim posebnim nadzorom Europske komisije. Rekao je da je Vlada temeljem preporuka koje je dobila od EK pripremila kvalitetne odgovore i da ne očekuje nikakve probleme s EK.

- Ti napisi o dolasku trojke nisu utemeljeni. Sasvim sigurno ćemo zadovoljavajuće odgovoriti na preporuke EK i što se tiče Ministarstva rada učinili smo sve ono što je od nas tražila Europska komisija. Reforme se provode apsolutno sve koje Europska komisija u svojim preporukama dala, stoga ne vidim odakle strah, ja ne očekujem nikakav nadzor - rekao je Mrsić.

Davor Majetić iz HUP-a kaže kako je Hrvatska već u procesu nadzora i u proceduri prekomjernog deficita. Kaže kako HUP i dalje misli da se nedovoljno učinilo s obzirom na dubinu krize u kojoj jesmo.

- Očekujemo da će EK Hrvatskoj preporučiti ubrzanje reformi jer vidite i sami da se od nekih reformi poput outsourcinga i spin offa odustalo. Očekujemo da Komisija utječe na Vladu da bude hrabrija i odlučnija u provođenju reformi - rekao je Majetić.

I predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Mladen Novosel kaže da sigurno ima prostora za zabrinutost.

- Teško je vidjeti rezultate ove Vlade kad nam je svakim danom standard sve lošiji i kada BDP već godinama pada, a da li će Vladin potez izmjene poreznih razreda dovesti do povećanja osobne potrošnje i donijeti neke konkretne rezultate tek treba vidjeti - rekao je Novosel.

>> Europska komisija pomaže Hrvatskoj nakon poplava i snježnih oluja

>> Europska komisija Vojvodinu pripojila Hrvatskoj!

Komentara 4

CA
caissa
15:53 22.09.2014.

kad bi se ovaj čovjek usudio stati na provjeru tjelesne težine i taj podatak usporediti s onim od prije 3 godine možda bi mu pomoglo da vidi koliko je djelotvoran

OS
osica
13:54 22.09.2014.

"..... nema straha, nema problema, nema nadzora, nema....... bog i bogme ni rezultata, ali imamo spremne odgovore." Mislim da to ovaj put neće biti dovoljno ."

UI
Uvijek_iskreno
17:27 22.09.2014.

Ne očekujemo ni mi od tebe ništa, jer to je otprilike rad u tvom ministarstvu do sada - ništa!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije