Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mrak Taritaš:

Poplava u županjskoj Posavini bila je prirodna katastrofa svjetskih razmjera

vlada up
Foto: Vlada RH
1/3
13.10.2015.
u 20:26

Ministrica Mrak Taritaš danas je u Banskim dvorima odgovarala na pitanja Twitteraša o obnovi županjske Posavine, legalizaciji i e-Dozvolama

Nova aktivna tviterašica ministrica Anka Mrak Taritaš danas je u Banskim dvorima odgovarala na pitanja Twitter korisnika o obnovi županjske Posavine, rezultatima provedbe legalizacije i e-Dozvolama. 

-Poplava u županjskoj Posavini bila je prirodna katastrofa svjetskih razmjera, a država je odmah reagirala. Već 20.7. započeli smo obnovu, svatko tko je imao pravo na obnovu to je pravo i ostvario, ostale su samo one problematične i one će se rješavati. Svaka od tih ima uredne papire i uporabnu dozvolu. Predviđenih 45 milijuna kuna još uvijek nismo potrošili jer svaki obračun provjeravamo- rekla je ministrica Mrak Taritaš

Odgovarajući na pitanja o projektu legalizacije, ministrica graditeljstva i prostornog uređenja istaknula je da je Hrvatski sabor usvojio Zakon o legalizaciji u srpnju 2012. godine, a do 30. lipnja zaprimili su 820.000 zahtjeva, koji bi prema prijašnjem načinu rada bili riješeni u 10-15 godina. -Dosad je pravomoćno riješeno 350.000 zahtjeva, a svi predmeti bit će riješeni do kraja 2016. godine- istaknula je ministrica Mrak Taritaš i dodala da je dobit legalizacije oko milijardu kuna. 

Govoreći o e-Dozvolama, ministrica je otkrila kako je građevinsku dozvolu uistinu moguće dobiti u 45 minuta, te je istaknula kako brzina nije jedina prednost jer provedba projekta e-Dozvole omogućuje da se na isti način radi u cijeloj Hrvatskoj - transparentno i otvoreno.

I za kraj je naglasila da je njezina karijera na Twitteru tek počela i da ne planira prestati redovito tvitati niti nakon izbora. 

>>Mrak-Taritaš o odbijanju jamčevine Sanaderu: Sad vidimo što znači imati uredne papire za svoju nekretninu

>>Anka Mrak Taritaš: Posao obnove kuća u županjskoj Posavini praktički je gotov

Komentara 7

Avatar Festival menstruacije
Festival menstruacije
20:35 13.10.2015.

Ahaha, koja šaka jada. Poplavljena su dva sela, i to je najgore što se dogodilo u mandatu ove vlade, koja je imala savršene uvjete da zadnje četiri godine budu zlatne godine za Hrvatsku: nema rata, nema obnove, nema Haaga, nema pregovora s EU, nema pregovora s NATO, nema globalne krize, rekordno niske kamate, investitora ko blata, idealni uvjeti, a dobili smo udbkomunistički uhljebnički pakao i najgore četiri godine u povijesti Hrvatske od stoljeća sedmog.

Avatar mirica19
mirica19
20:57 13.10.2015.

Evo ove koja za sebe kaže da je mrak :D Pa doduše čovjeku se smrači kad ju vidi.

Avatar mirica19
mirica19
20:58 13.10.2015.

Hajde Taritaš, još ćeš par dana zavaravati hrvatski narod, onda zbogom :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije