Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNS-ova ministrica

Mrak-Taritaš: Karlovačka županija predzadnja po broju riješenih predmeta legalizacije

Anka u Karlovcu
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/3
25.05.2015.
u 18:48

HNS-ova ministrica graditeljstva Anka Mrak - Taritaš posjetila je Karlovac

Hrvatska je danas puno bolja zemlja nego prije tri i pola godine kada smo došli na vlast. Odrađeni su dobri projekti poput fiskalizacije, zapošljavanja mladih na iznos od 1600 kuna, do legalizacije bespravno sagrađenih objekata protiv koje su bili svi, od projektanata, do onih koji su objekte izgradili legalno ili ilegalno. Bilježimo porast izvoza i danas govorimo o ulaganjima u investicije, o gradnji proizvodnih pogona, a ne samo o gradnji stanova i apartmana. To je put kojim Hrvatske mora ići. Moglo se napraviti i više, bolje, istina, to i mi želimo, stoga tražimo u ovo predizborno vrijeme od građana da vjeruju onome što vide, svojim očima, a ne tuđim riječima, te da nam daju novi mandat - kazala je Anka Mrak-Taritaš, HNS-ova ministrica graditeljstva prilikom posjete Karlovcu.

Stranka obilazi ogranke u svim gradovima kako bi na terenu razgovarali o projektima i programima stranke i radili na jačanju HNS-a.  Na pitanje novinara ponovila je da je Karlovačka županija, nažalost, i dalje na predzadnjem mjestu po rješavanju predmeta ilegalno izgrađenih građevina, te da su do sada riješili 17 posto zahtjeva.

- Karlovačka je županija jedna od onih koja od početka pronalazi razloge zbog čega to ne može odraditi. Po broju zahtjeva za legalizacijom možemo ih usporediti s Virovitičko - podravskom županijom gdje je riješeno oko 37 posto zahtjeva. Njima niti jedan slučaj Agencija neće oduzeti jer dobro rade svoj posao, dok ćemo Karlovačkoj županiji izgleda morati oduzeti sve zahtjeve za legalizacijom - kazala je Mrak Taritaš i pohvalila i Dubrovnik koji je već na početku projekta imao oko 70 posto pravomoćnih rješenja.

- U zapošljavanju su koristili Studentski servis, posao su davali nezaposlenima, njih 10 radi poslove legalizacije i uspješni su. Nije nam želja bila ikome uzimati zahtjeve, već ljudima legalizirati građevine u najkraćem roku, jer legalna nekretnina uvjet je za dobivanje bilo kakvih poticaja, pa tako i, primjerice, sredstava za energetsku obnovu kuća. Sustav je postavljen tako da 30 posto od riješenih zahtjeva ide gradovima i županijama za ulaganja, a 20 posto dobije ured koji slučaj riješi. Dakle, Karlovačka će županija dobivati 30 posto sredstava po slučaju, bez obzira na to što će ih riješiti ljudi u Zagrebu, ali neće dobiti onih 20 posto sredstava za rad ureda - dodala je Mrak Taritaš.

Rečeno je da će izbornu kampanju stranke u 7. izbornoj jedinici, koja obuhvaća Karlovačku županiju, ali i dio Zagreba, Liku i Gorski Kotar, te Primorje, voditi Nada Turina - Đurić, a da će u njenom stožeru biti i dvoje iz Karlovačke županije; Dean Žapčić, predsjednik županijskog HNS-a, te Anka Perić iz Karlovca.

>> Anka Mrak Taritaš u Gunji: Za pucanje nasipa kriv je sam nasip

Komentara 9

Avatar mirica19
mirica19
19:28 25.05.2015.

Ministrice po ćemu je to Hrvatska danas bolja nego prije tri godine?! Sumnjam da se itko s tim slaže.

HE
hermet
00:18 26.05.2015.

Što ćeš?! Mora netko biti i predzadnji. Usput su odmah uvaljali i crticu o izbornim namjerama, bar prema tekstu. Banda je banda, bilo crveni ili plavi. Boja je nebitna, namjera jest. I uvijek je ista. Vlast je slast.

LU
lukabulic
22:30 25.05.2015.

možda je namijerno sabotirate - nebi se čudio-

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije