Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POREZNI USKOK

Most reagirao na Marićevu izjavu: 'Kome je u interesu vratiti sve na staro?'

Zdravko Marić i čelnik Mosta Božo Petrov
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/5
05.05.2016.
u 17:47

Loša je poruka da se jedno tijelo koje svoj posao obavlja dobro vraća u veliki sustav, poručuje Most

– Sva tijela koja se bore protiv financijskog kriminaliteta, poreznih utaja i korupcije, kontinuirano se mora osnaživati i međusobno povezivati – priopćili su danas iz Mosta reagirajući na izjavu ministra financija Zdravka Marića o Samostalnom sektoru za otkrivanje poreznih prijevara, popularno nazvanom porezni USKOK.

– Iz izjave ministra Zdravka Marića za N1 televiziju, može se iščitati da i dalje razmišlja o tome da porezni USKOK ukine kao samostalan ured i vrati ga u nadležnost Porezne uprave. Smatramo da bi vraćati taj sektor u glomazni sustav Porezne uprave značilo smanjenje učinkovitosti rada i brzine postupanja, što ne bi pridonijelo jačanju i boljoj učinkovitosti poreznog USKOK-a – poručuju iz Mosta.

Marić je, naime, na pitanje ostaje li porezni USKOK raditi kao dosad odgovorio: "Radio je dobro i ostat će u djelokrugu ministarstva, ali u kojoj ustrojstvenoj jedinici... Prirodnije je da je vezan za Poreznu upravu."

– Loša je poruka da se tijelo koje svoj posao obavlja dobro, umjesto tehničkog i kadrovskog ojačavanja vraća u veliki sustav iz kojega je prvotno izdvojeno, jer se smisao i svrha takve specijalizacije itekako pokazala kroz ostvarene rezultate. Postavlja se pitanje kome je u interesu vratiti sve na staro, iako se novo rješenje pokazalo kvalitetno i dobro? – zaključuje Most.

>> HDZ bi ukinuo porezni USKOK, Most odlučno protiv toga

Komentara 6

DE
dernek
18:19 05.05.2016.

Jaka korist od uskoka imo je protekle 4 godine da radi u sve tri smjene i sta je uradio Kreso oda po poreznim i on sve rijesava.

2X
2Xgeneral
18:07 05.05.2016.

todoriću paše - pa jel marić bi onjegov čovjek??? sada bi ga trebao zatvoriti

Avatar Melankolija
Melankolija
18:03 05.05.2016.

Bozo nedaj se i nedaj Hrvatsku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije