Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas u večernjem

Most ne odustaje od rezanja županija

naslovnica
05.05.2016.
u 00:00

Veliku crveno-crnu alijansu protiv ukidanja/smanjivanja broja županija okupila je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović

Reforme su uvijek teške, a najteže je mijenjati postojeće, duboko ukorijenjene sustave. Najbolje se to vidi na primjeru reforme lokalne samouprave koju gura Most, a stopiraju i HDZ i SDP. Što i ne čudi jer obje stranke imaju mrežu članova koje moraju nagrađivati pozicijama i radnim mjestima. Ako im se ta mreža “metlom očisti”, ostat će bez paralelnog, vrlo izdašnog lokalnog sustava vlasti.

Veliku crveno-crnu alijansu protiv ukidanja/smanjivanja broja županija okupila je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, koja je postala politička pokroviteljica blokade reforme lokalne samouprave.

Kada je u pitanju interes, dogodilo se ono što na našoj političkoj sceni gotovo pa nemoguće, unisona suradnja političkih opcija koje su odjednom zaboravile ideologiju i složno su pružile otpor Mostu za rezanje broja županija, općina i gradova. Tako sada ni SDP-ovci nemaju problem doći predsjednici “na koljena” na Pantovčak.

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili prelistajte u našem e-izdanju

U današnjem broju donosimo i sljedeće teme:

>>Analiza: Hrvati sretni kad rade, Francuzi žele manje raditi

>>Roditelji mjesecima ne plaćaju dnevni boravak učenika

>>Castrov unuk pvi put u javnosti, želi biti dizajner

>>Za otkazanu policu dopunskog HZZO-a ne treba platiti dug

Komentara 32

Avatar imotska115
imotska115
04:02 05.05.2016.

I za vrime France Josefa bile su zupanije i opcine i u ono doba su bile samoupravljane i dobro su radile. Samo ovi komujare hoce to sve eliminitat samo da bi vladali sa svojim ohjlebima.

DU
Deleted user
07:10 05.05.2016.

Veci problem od Zupanija su opcine, i tu bi trebalo rezati. Jedino opcine koje unazad 5 godina nisu trazile ni dobile pomoc iz Drzavnog proracuna treba ostaviti, sve ostale treba spojiti i pritom ukinuti sve njihove nacelnike, donacelnike, tajnike, itd. Tu se radi o desecima milijuna kuna svake godine koje se isplacuju za funkcioniranje opcina koje se ne mogu same financirati, te je njihovo postojanje samim time nepotrebno.

KU
kupatilo
23:39 04.05.2016.

Nije u pitanju ukidanje zupanija i stvoriti regionalna sredista.U pitanju je sto danas sutra to moze izazvati cjepkanje Hrvatske i njenu jos vecu ranjivost.Ukinuti zupanije ok.ali nikakvim novim sredistima nedavati nekakve posebne ovlasti.Mismo jedan veci svjetski grad i tako i treba gledati na drzavu i ukinuti sve zupnije a mnoge opcine i gradove takodje te imati cetiri sredista sa ovlastima zupanija a ne regija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije