Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karamarko:

'Moramo reći stop jer ćemo u jednom trenutku i mi možda postati humanitarni problem Europe'

sjednica sabora, karamarko
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
27.09.2015.
u 19:44

Karamarko je istaknuo kako Milanović na izbjegličkoj krizi skuplja predizborne poene

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u Dnevniku Nove TV kazao je kako pobjeđuju već tri i pol godine te znaju da će pobijediti.

Osvrnuo se i na jučerašnju konvenciju SDP-a.

 - Program SDP-a nismo osjetili. Jedino što smo čuli je da žele nastaviti, kazao je Karamarko. 

Na optužbe kako na konzultacije s bankarima idu u Klagenfurt kazao je kako ne razumije tu rečenicu.

Komentirao je i vladine poteze oko izbjegličke krize i svađe vladajućih i oporbe. 

 - Nas nitko nije tražio da kažemo što mislimo. Ovo je problem Europske unije, trebalo se dogovarati sa susjedima, a ne ponašati se stihijski. Taj standard prihvata pati jer ništa nije bilo organizirano.- Mi želimo da se zapriječe ilegalni prijelazi, kazao je Karamarko.

Upitan bi li slali vojska kazao je 'vojska na granicama ne znači da vojska na granicama puca.'

 - Mi moramo reći stop jer ćemo u jednom trenutku i mi možda postati humanitarni problem Europe. Mi moramo reći To više nećemo, rekao je Karamarko i dodao kako se ne smije zanemariti sigurnosni segment.

Istaknuo je kako Milanović na izbjegličkoj krizi skuplja predizborne poene. 

 - Ja moram kritizirati ono što je loše u ovoj vladi. Ja se ne prepucavam na osobnoj razini, a nadam se da će i on tu malo popustiti, rekao je Karamarko.

Na pitanje pomaže li predsjednica Grabar-Kitarović HDZ-u kazao je kako dolaze iz istih redova te dijele iste svjetonazore.

Kazao je da će kad dođe na vlast jedan od prvih poteza biti poticanje poljoprivredne proizvodnje.

 - Radit ćemo na racionalizaciji i digitalizaciji državne uprave, a postoji mogućnost i za smanjenje ministarstva. Sigurno ćemo ukinuti neka agencije i zavode koje su služile samo za sinekure, rekao je Karamarko. 

O štrajku prosvjetara kazao je kako ih je premijer Milanović prevario.

 - Razgovarali smo sa sindikatima. Ova vlada s nikim ne komunicira, kazao je.

O sutrašnjem ročištu HDZ-u i Sanaderu kazao je kako očekuje da se skine ta kolektivna stigma.

 - Stranka koja je stvorila Hrvatsku, to sigurno nije zaslužila, rekao je. 

>> 'Ovo hinjenje i glumatanje velikog domoljublja nije dobro'

Komentara 142

Avatar mirica19
mirica19
19:49 27.09.2015.

U Karamarku vidim vođu, osobu koja je voljna i sposobna dati sve od sebe da ova zemlje krene naprijed. To je ono što mene kao birača zanima.

BA
batak
19:51 27.09.2015.

Karamarko mi na pocetku nije bio omiljeni politicar i nisam ga bas mogla zamisliti kao predsjednika HDZ. No, u zadnjih godinu, dvije me iznenaduje sa svojim stavom, nacinom na koji je obnovio HDZ i vratio je svim onim korijenima koje je jos ucrtao dr. Franjo Tuđman, te nam tako vratio povjerenje u najveću, najjaču i najbitnije državotvornu stranku.

NN
nije_nam_lako
19:53 27.09.2015.

nazalost nikakva nam je sudbina s zokijem, dobro je karamarko reka veceras, pa taj se jedino zna spustat na nisku razinu, sta je s preko 200 000 blokiranih, 100 000 iseljenih pa ni ovu imigrantsku krizu nije zna rijesit kako spada

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije