Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Papin izaslanik u Međugorju

'Nevjernici su oni koji nisu osjetili Božju ljubav'

hoser
Foto: Darko Pavičić
1/5
02.04.2017.
u 20:15

Pred Međugorjem su zacijelo najvažniji dani od početaka međugorskog fenomena prije 36 godina

Nakon što je u subotu uvečer, na svojoj prvoj misi u međugorskoj crkvi, posebni papin izaslanik za Međugorje u svojoj propovijedi praktički otvorio vrata priznavanju međugorskog fenomena, samo dan poslije, danas, ponovno je pozitivno iznenadio hodočasnike jer se u pratnji svoga tajnika i fratara uputio pješice na Brdo ukazanja.

Osim svoga štapa, sa sobom je uzeo je i štap iz obližnje suvenirnice, isti onakav kakvim se služe i hodočasnici kojima je teško uspeti se uz Podbrdo do mjesta ukazanja te se polako, u molitvi, upravo u vrijeme župne mise prije podneva, laganim korakom uputio prema Gospinu kipu na mjestu na kojemu je šestoro djece imalo prva ukazanja. U tome trenutku na Podbrdu je bilo mnoštvo hodočasnika, među kojima su bili i poljski hodočasnici koji su prepoznali svoga nadbiskupa i on im je održao petnaestominutnu katehezu i pomolio se s njima!

Ostavili snažan dojam

Informacija koja se proširila Međugorjem otkrila je da se mons. Hoser u svojoj propovijedi poslužio rečenicom koju je čuo od jednog od međugorskih vidjelaca u petak prijepodne. Ta je informacija otkrila je da se Hoser odmah po dolasku susreo s vidiocima, ali i to da su na njega ostavili dubok dojam. Naime, svatko od vidjelaca moli za neku posebnu nakanu i ima svoju zasebnu molitvenu misiju, pa kada je jedno od njih mons. Hoser upitao radi li se o misiji molitve za nevjernike i njihovo obraćenje, dobio je odgovor da Gospa ne želi da se govori o nevjernicima, nego o ljudima koji nisu osjetili Božju ljubav.

– Ovdje sam čuo riječi da su nevjernici oni koji nisu osjetili Božju ljubav. Onaj tko je dotaknuo Božju ljubav i milosrđe tome se ne može oduprijeti. Mi ćemo sudjelovati s onima koji spašavaju živote. Mi smo svjedoci onih koji spašavaju svijet – izgovorio je papin izaslanik u svojoj propovijedi, citirajući riječi jednog od vidjelaca s kojim se susreo.

Svjedočanstva fratara

Za Međugorje i međugorski fenomen sve je to od iznimne važnosti jer mons. Hoser dolazi kao posebni papinski izaslanik, tj. uime samoga pape Franje i obilazi sva mjesta koja su ključna za međugorski pastoral. Rekao je, prvo, kako su ga fascinirale ispovijedi i 50-ak svećenika koji su ispovijedali u subotu, susreo se s vidiocima i slušao što oni govore, a na razgovor je primao i fratre ponaosob i slušao njihova svjedočanstva iz prve ruke.

>>Početak priznanja Međugorja? 'Kao papin izaslanik želim vas ohrabriti da širite mir cijelim svijetom'

Komentara 31

Avatar Parousia
Parousia
16:09 02.04.2017.

Ivan(20,29)"Rece mu Isus:"Buduci da si me vidio,povjerovao si.Blazeni koji ne vidjese,a vjeruju."

OB
obranahrvatske
18:33 02.04.2017.

MELINDA*=Njoj je vjera=*Kameno--doba***???!!!! A,svetinje=***TITO--Partija***!!!!!

AM
AMD------------------------
21:12 02.04.2017.

medjugorje vas smeta ? smeta vas sve i travanj,lipanj,listopad,kolovoz i tome sl.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije