Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavko Linić:

'MOL bježi iz Ine. Samo žele pokupiti novac'

Slavko Linić
Patrik Macek/PIXSELL
25.11.2014.
u 22:45

- Mi nikako da shvatimo da je MOL najveći dioničar u INA-i, a ne vlasnik INA-e - rekao je bivši ministar financija.

- MOL, kupujući prvih 25 posto dionica INA-e, se nije odredio da će izvlačiti dividendu nego je ušao kao strateški partner s ciljem ulaganja i razvoja Ine te da da dobit uložimo u razvoj i spašavanje rafinerija - kazao je Slavko Linić u Dnevniku N1 Televizije te dodao da MOL prvo mora ispuniti svoja obećanja, a onda može razmišljati o dividendi.

Smatra da MOL-ovo traženje dividende od 2 milijarde kuna znači da "MOL samo bježi iz Ine" i da želi "pokupiti novac". - Dok sam ja bio ministar financija pričalo se samo o ulaganju i razvoju, zatim me Milanović smijenio i postavio u Nadzorni odbor INA-e svog prijatelja Petrovića - rekao je Linić na pitanje zašto nije reagirao dok je još bio ministar u Milanovićevoj Vladi.

- Mi nikako da shvatimo da je MOL najveći dioničar u INA-i, a ne vlasnik INA-e, i Vlada bi se trebala pozabaviti ostalim dioničarima INA-e. Ako Vlada bude dovoljno odgovorna s ostalim dioničarima, biti će u mogućnosti donositi odluke, a ne MOL - zaključio je Linić.

>>Milanović o Ini: Što je prodano, prodano je, mi to više ne možemo vratiti

>>Lalovac: Više bih volio da su 2 mlrd. kn uložili u investicije i obnovu rafinerija

Komentara 5

DU
Deleted user
07:46 26.11.2014.

Liniću.. u tržišnom gospodarstvu.. najveći dioničar je uvijek onaj koji upravlja tvrtkom i donosi strateške odluke. Nije vlasnik, ali je većinski vlasnik i zato je najviše zainteresiran za sudbinu svoje imovine odnosno tvrtke.

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
22:52 25.11.2014.

Nešto slično pokušava Zoka i njegov klan.

DU
Deleted user
07:44 26.11.2014.

Dobrodošli u tržišno gospodarstvo. Jasno da MOL u ovakvom neprijateljskom okruženju, nakon ofanzive koja traje godinama i nema naznaka prestanka nastoji uzeti novce i zbrisati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije