Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Virtualna stvarnost

Moguće je čak i hodati po dnu oceana

virtualna stvarnost
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
29.07.2016.
u 16:30

Samostalno su uredili i opremili igraonicu s četiri zasebna headset uređaja, uz računala koja prenose i održavaju vizualnu informaciju što pretvara nestvarno u stvarno

Oni su virtualno pretvorili u stvarno. Riječ je o pet mladih osječkih programera i dizajnera, okupljenih u kompaniju Culex, koji virtualno realnost prezentiraju publici svih uzrasta.

Samostalno su uredili i opremili igraonicu s četiri zasebna headset uređaja, uz računala koja prenose i održavaju vizualnu informaciju što pretvara nestvarno u stvarno.

- Moguće je doživjeti let i upravljanje avionom, hodanje po dnu oceana, popravljanje robota ili automobila, držanje pulsirajućeg ljudskog srca na dlanu, sudjelovanje na koncertu omiljenog benda, zamisliti se u 3D grafički dizajniranom prostoru – navode u Culexu.

Promocija je u Osijeku od petka do nedjelje od 19 do 23 sata. 

>> Prijatelje ćemo pozivati u svoje virtualne društvene svjetove

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije