Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ruski vlasnici najavili

Modernizacija Rafinerije Brod već iduće godine

rafinerija
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/4
17.06.2016.
u 12:38

Dodali su kako su već u intenzivnim pregovorima s Croduxom oko izgradnje cjevovoda potrebnih za plinofikaciju Rafinerije i njenu opskrbu plinom s hrvatske strane te kako taj proces sada ovisi isključivo o ishođenju političke dozvole.

Modernizacija Rafinerije nafte u ekološkom smislu može se očekivati već iduće godine. Istaknuli su to predstavnici ruske kompanije Zarubežnjeft, vlasnika bosanskobrodske rafinerije, poslije sastanka Međunarodne radne skupine za praćenje kakvoće zraka u Slavonskom Brodu.

Dodali su kako su već u intenzivnim pregovorima s Croduxom oko izgradnje cjevovoda potrebnih za plinofikaciju Rafinerije i njenu opskrbu plinom s hrvatske strane te kako taj proces sada ovisi isključivo o ishođenju političke dozvole.

– Projekt plinofikacije, zajedno s izgradnjom nove energane, pomoći da se u potpunosti isključi ispuštanje sumporovodika u atmosferu. Ujedno će pridonijeti smanjenju ostale emisije štetnih tvari i tako pomoći da se poboljša situacija s kvalitetom zraka i u Slavonskom Brodu i u Brodu – kazao je Andrej Ozerov, zamjenik generalnog direktora Zarubrežnjefta i direktor upravljačke kompanije Optima grupe.

Pomoćnica ministra zađtite okoliša Marija Šćulac Domac kazala je kako će hrvatska strana pružiti svu moguću podršku projektu plinofikacije, ali i kako će inzistirati na daljnjem provođenju mjera vezanih uz ekološku dozvolu Rafinerije i što raniji završetak rekonstrukcije energane, kako bi se u procesu trošilo što manje ekološki neprihvatljivog mazuta. 

>> U Rafineriji moraju shvatiti da Hrvatska ima i druge mjere

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije