Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ambiciozan projekt

Mladići u Osijeku grade urbanu vilu: 'Nismo htjeli biti još kap u moru odljeva mozgova'

Villa Portun, Osijek
Foto: PR FOTO
1/6
27.02.2017.
u 15:30

- Pomalo nas kao rođene Slavonce vrijeđa to što smo ostali zaboravljeni od ostatka zemlje, pa je i to kumovalo začetku ideje o "nečem novom" - kazao je diplomirani ekonomist Jurman

Inženjer građevine Krešimir Mileta (26) i diplomirani ekonomist Filip Jurman (28) iz Osijeka, usprkos odljevu mladih iz toga kraja, odlučili su ući u svijet poduzetništva te su osmislili svoj prvi zajednički projekt - nisko energetsku urbanu vilu "Villa Portun".

Smještena je u mirnom osječkom naselju Viševica, a vila odgovara svim arhitektonskim, građevinskim, tehničko-tehnološkim i lokacijskim zahtjevima koji se očekuju od objekta toga tipa. Filip je kazao da je česta tema razgovora između inženjera Milete i njega bila kako ostvariti sebe pa su odlučili zakoračiti u svijet građevine.

Najgore prepreke na koje su naišli bile su administrativne prirode, a financijski aspekt projekta nije bio iznenađujuć jer su zbog struke upoznati s načinom smanjivanja troškova. Ideja o izgradnji vile proizašla je iz problema odlaska mladih iz Hrvatske, ponajviše Slavonije.

- Pomalo nas kao rođene Slavonce vrijeđa to što smo ostali zaboravljeni od ostatka zemlje, pa je i to kumovalo začetku ideje o "nečem novom". Budući da vidimo da mladi nerado odlaze te se u okolini sve više nažalost susrećemo s time, nismo htjeli biti još kap u moru odljeva mozgova - poručuje Filip.

Foto: PR FOTO

Otkrili su i koliki uspjeh i posjećenost osječke vile očekuju. - S rukom na srcu i prekriženom figom na leđima nadamo se najboljem kako bi naš prvi zajednički projekt bio samo vjetar u leđa ostalima. Jedini savjet koji imamo je ne odustajati, treba vjerovati u sebe i svoje sposobnosti - smatraju ambiciozni mladići, a otkrivaju da je nadahnuće za ime stiglo iz rimske mitologije.

- Portun je zaštitnik vrata, a budući da je ovo naš prvi zajednički projekt smatramo to ulaskom u svijet poduzetništva - zaključuje Jurman.

Izgradnja vile Portun počinje u travnju, a vođena je visokim standardima projektiranja, izvođenja i nadzora. Budućim kupcima posvetit će se velika pozornost kako bi ostvarili njihove individualne želje.

Karakteristike vile:

  • samostojeće staklene ograde na lođama
  • obojena stolarija visoke kvalitete (troslojno staklo) s klizno podiznim stijenama, roletne, brisoleji na daljinsko upravljanje
  • vrhunska unutarnja stolarija
  • vrhunske podne obloge (izbor u suradnji s budućim kupcima)
  • podno grijanje
  • kamin
  • pametni sustav rasvjete
  • video nadzor parkinga i ulaza u objekt sa snimačem
  • video portafon s ugrađenim RFID čitačem
  • ulazak u objekt s karticom
  • alarm
  • svaki stan će imati po dvije jedinice klima uređaja
  • visoki stupanj kvalitete elektro instalacija
  • antenski sustav
  • satelitska i zemaljska televizija

U ponudi su funkcionalni četverosobni stanovi:

  • prizemlje 116,73 m2 + 80 m2 dvorišta
  • prvi kat 122,88 m2 - drugi kat 122,29 m2

Planirani rok završetka objekta je prosinac 2017.godine. Potpisom ugovora kupac je obvezan dati polog u iznosu od 5%.

Cijena iznosi 1240€/m2 do 30. srpnja 2017. godine, a nakon toga 1290€/m2.

Za više informacija posjetite stranicu Ville Portun.

>> Pogledajte brutalnu luksuznu vilu velike nogometne zvijezde, hoće li se u njoj slušati Severina?

Komentara 7

KO
Kosturko
23:03 27.02.2017.

Zivim cijeli zivot u Osijeku ali nikada cuo za to naselje. Svaka cast deckima ali novinari su zeznuli posao.

DZ
Davor-ZG
23:07 27.02.2017.

Kakav je ovo clanak? Mislili su ici u Irasku, a onda su ipak odlucili investirativnekoliko stotina tisuca eura i postati građevinski poduzetnici...

Avatar Piskiper@1
Piskiper@1
07:20 28.02.2017.

mozda je u pitanju Visnjevac

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije