Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Ismijavaju institucije'

Mladež HDZ-a zbog 'vulgarizma' i 'nemorala' protiv koncerta Leta 3!

Let 3
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
25.05.2015.
u 13:37

U javnosti se ističu scenskim nastupima i performansima kojim otvoreno ili indirektno ismijavaju institucije Republike Hrvatske, Crkvu, hrvatske branitelje i druge, kažu u HDZ-u

Gradski odbor HDZ-a Siska i Županijski odbor HDZ-a Sisačko-moslavačke županije protiv su koncerta grupe Let 3 koji će se u Sisku održati 3. lipnja, uz Dan grada. Smatraju da je "nastup takvih izvođača na Dan Grada Siska neprimjeren, te će bespotrebno izazvati podijeljene reakcije među građanima".

– Podsjećamo da je vrlo često glazbena grupa "Let 3“ svojim nastupima znala pokazivati oblike vulgarizma i nemorala. Također, u javnosti se ističu scenskim nastupima i performansima kojim otvoreno ili indirektno ismijavaju institucije Republike Hrvatske, Crkvu, hrvatske branitelje i druge. Sami nazivi njihovih pjesama i albuma, kao i svako pojavljivanje u medijima upućuju na to da se radi o glazbenoj grupi kojoj više priliče nastupi na festivalima alternativne glazbe nego na središnjoj proslavi Dana Grada Siska – ističe se u priopćenju Mladeži HDZ-a. Stoga apeliraju da se građanima Siska omogući da sudjeluju u donošenju odluke o glavnom izvođaču na proslavi Dana Grada, "a ne da im se nameće izbor  glazbene grupe čiji sadržaj nije primjeren za širu publiku."

Sisak Dan grada slavi na blagdan zaštitnika, svetog Kvirina, koji je 4. lipnja. Koncert će biti dan ranije, 3. lipnja, a samo Kvirinovo bit će proslavljeno 5. lipnja, obzirom je 4. lipnja ove godine Tijelovo pa je procesija pomaknuta za jedan dan.

Inače, protiv koncerta se izjasnila, na nedavnoj sjednici Gradskog vijeća, i vijećnica iz redova Hrvatske konzervativne stranke - Kristina Grubec Roksa.

– Zašto ste za koncert povodom Dana grada angažirali 'Let 3', da li zbog njihovih opanaka koji podsjećaju na istočne susjede, da li zbog čepova u guzici? Zar niste imali nekog primjerenijeg i zanima me koliko ste platili njihov dolazak u Sisak? – rekla je vijećnica.

– Predgrupa koncertu LET 3  je sisačka grupa Rolin Humes, i bit će izvrsno, a vijećnici poručujem da se ne boji, da članovi Leta 3 neće imati brnjice i neće je ugristi – odgovorio joj je pročelnik za društevene djelatnosti u Gradu Sisku Goran Grgurač.

Inače, LET 3 na posljednim koncertima ima drugačiji izričaj, bez brnjica. Na meti im je Angela Merkel, čiji su izradili i spomenik. Na koncertima i scenografijom, a i glazbom predstavljaju novi albumi, koji izlazi do ljeta, a kojem je radni naziv "Angela Merkel sere".

>> Carski potez Prlje iz Leta 3! Njegove obožavatelje nećete dirati!

Ključne riječi

Komentara 86

Avatar TvojUjko
TvojUjko
14:04 25.05.2015.

Trebalo bi početi zakonom kaznit vrijeđanje crkve i Branitelja isto kao i kad se povrijede osječaji ljevice pa se odmah mjenjaju zakoni za njih..

CR
CROLINDA
13:52 25.05.2015.

Let 3 = subkultura kao i Ofrljić - vidjela subkultura da se konji potkivaju pa i ona digla nogu

Avatar Aehfis_01
Aehfis_01
14:14 25.05.2015.

tko uopce slusa tu deracinu i galamu???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije