Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Optužnica

Mladenu Pavkoviću sudit će se zbog sumnje u bludničenje

14.06.2012., Koprivnica - Press konferencija clanova vodstva koordinacije braniteljskih udruga proizaslih iz domovinskog rata zbog, po njima, nezakonitog uklanjanja spomenika stradalim braniteljima 117. brigade. Spomenik je bio postavljen ispred nekadasnj
Foto: Marijan Sušenj/Pixsell
20.08.2014.
u 13:15

Tereti ga se za bludne radnje prošle godine nad tada 18-godišnjom djevojkom, prijeti mu do godinu dana zatvora

Na koprivničkom Općinskom sudu potvrđena je optužnica protiv novinara i publicista Mladena Pavkovića (62), šefa Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata '91. iz Koprivnice. Tereti ga se da je lani u srpnju počinio kazneno djelo bludne radnje nad tada 18-godišnjom djevojkom iz mjesta na sjeveru Hrvatske. Prijeti mu do godinu dana zatvora. Djevojka je Pavkovića prijavila zato što joj je, dok je radila u njegovu izdavačkom poduzeću preko student-servisa, najprije dao da pročita njegove rukopise erotskog sadržaja, a potom ju je i pitao s koliko je muškaraca spavala. Na kraju je došao do nje, zagrlio je, rukom joj podigao glavu i, mimo njezine volje, poljubio.

Pavković je cijelo vrijeme tvrdio da djevojka laže i da je riječ o osveti njezina oca, hrvatskog branitelja kojem on nije pružio zatraženu pomoć. Pavković je odgovorio protutužbom. Djevojku je prijavio za bludne radnje, a oca za prijetnje. Prvu prijavu odvjetništvo nije prihvatilo, dok je u drugom slučaju optužnica također postala pravomoćna. Valja naglasiti da su prijetnje nastale isti dan, nekoliko sati nakon što je djevojka ocu rekla što se dogodilo u Pavkovićevu poduzeću.

Otac je Pavkovića nazvao na mobitel i održao "monolog". Rekao mu je da nije nikakav branitelj, nego lopov i kriminalac. Poludio je zbog toga što mu je kći ispričala. Govorio mu je da ga se pazi jer će ga likvidirati.

Pavković je 12 godina bio na čelu Udruge branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke. Za 35 godina staža u koprivničkoj kompaniji lani je dobio otpremninu od 157.500 kuna. Odmah je osnovao novu udrugu, čiji je počasni predsjednik Mile Dedaković Jastreb, prvi zapovjednik obrane Vukovara. Dosad je napisao, priredio i uredio stotinjak knjiga, uglavnom vezanih uz Domovinski rat, među kojima i knjige o generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču. Bio je organizator tradicionalne karavane "Da se ne zaboravi – 2500 kilometara diljem Hrvatske" pod visokim pokroviteljstvom nadležnih ministarstva kao i predsjednice Vlade Jadranke Kosor.

Među ostalim, desetak godina organizirao je i doček Nove godine kod Križa na ušću Vuke u Dunav u Vukovaru.

U braniteljskim krugovima Pavkovića ne doživljavaju svi isto. Jedni ga smatraju borcem za prava branitelja, a drugi drže kako je vlastiti sumnjivi ratni angažman dobro kapitalizirao za vlastite probitke i samopromociju.

Komentara 16

PE
pessimus
15:58 20.08.2014.

ne znam zašto, ali mislim da se ne varam, pridružujem se onim braniteljskim krugovima koji drže da je vlastiti sumnjivi ratni angažman dobro kapitalizirao za vlastite probitke i samopromociju. moralna vertikala

SO
soovls
08:53 21.08.2014.

prvi zapovjednik obrane Vukovara bio je..... posljednji zapovjednik obrane Vukovara bio je....., Mislim da novinari ipak trebaju poznavati i temu o kojoj pišu.

RA
Rapal
21:40 20.08.2014.

Okrenuo je za svoje projekte i samopromociju najmanje 20 miliona kuna, lako je bilo kititi se tuđim perjem. Da je te novce Podravka i drugi sponzori, i min. branitelja dalo drugim udrugama imali bi branitelji više koristi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije