Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obećanje

Mještani: Hrvatske ceste planiraju je podići za 12, a nema treba do 50 centimetara

poplave
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/4
07.10.2015.
u 11:05

Hrvatske ceste obećale povećati nivo ceste kroz Blatnicu u Karlovcu koja je lani za tisućljetne poplave bila 33 dana pod vodom

Cesta D36 uz Kupu u Karlovačkoj županiji, ubuduće zahvaljujući Večernjaku, više ne bi trebala biti udarna vijest za velikih poplava jer je zatvorena za promet. Naime, u ime mještana Pokupske Blatnice tražili smo od Hrvatskih cesta da izmijeni glavni projekt uređenja ceste i umjesto predviđenih 12 centimetara, podigne nivo ceste za pola metra. To bi im normaliziralo život, jer su zbog poplavljene ceste mještani lanjskog rujna za tisućljetne poplave čak 33 dana bili odsječeni od svijeta.

– Svima, pa tako i nama, je u interesu pronaći prihvatljivo rješenje za mještane uz državnu cestu D36, stoga ćemo učiniti sve da se postigne dogovor. Ako treba, mijenjat ćemo i glavni projekt – odgovorila je Večernjaku Ivana Bassani, voditeljica Ureda za odnose s javnošću Hrvatskih cesta. Oni su u travnju su započeli vrijedan projekt izgradnje mosta Blatnica s izmještanjem i podizanjem dijela ceste D36, te uređenjem drugog dijela iste ceste koja vodi kroz Pokupsku Blatnicu.

– Već 50 godina molimo nadležne da podignu nivo ceste kroz mjesto u dužini od oko 550 metara za pola metra. Time bismo dugoročno bili spašeni od poplava, jer se vode na cestu izliju do te visine. I sada, kada su Hrvatske ceste napokon počele s rekonstrukcijom ceste, i kada su u nekim naseljima gdje cesta nikada ne plavi nivo dizali i za 70 centimetara, ostali smo šokirani s rješenjen za naš dio ceste, kazao nam je Alen Čujko, predsjednik Mjesnog odbora Šišljavić.

Hrvatskim je cestama dopis u kojem traži da se cesta dodatno podigne, poslao i gradonačelnik Damir Jelić.

"Obzirom da, po službenim dokumentima, to područje u iduća dva desetljeće zasigurno neće biti obuhvaćeno gradnjom nasipa, to je jedini način da se mještanima Pokupske Blatnice omogući normalan život. Stoga će hvale vrijedan projekt kojeg Hrvatske ceste provode u tom mjestu potpuni smisao dobiti tek ukoliko uvaže želje mještana i podignu nivo ceste za barem 30 centimetara", stoji u dopisu gradonačelnika Jelića.

>> Borbe s poplavama: Voda odsjekla stotine mještana od ostatka zemlje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije