Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uhvaćen i ispitan

Mjesec dana pritvora muškarcu koji je pokušao ući u stan Jadranke Kosor

Jadranka Kosor
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/4
31.08.2016.
u 15:08

Zbog opasnosti od ponavljanja djela, 66-godišnjem muškarcu određen je jednomjesečni pritvor.

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu ispitalo je hrvatskog državljanina rođenog 1950. zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela prijetnje. 

Zbog opasnosti od ponavljanja djela, 66-godišnjem muškarcu određen je jednomjesečni pritvor, objavilo je Državno odvjetništvo.(DORH). 

Podsjetimo, 29. kolovoza 2016. oko 8.10 sati, muškarac je došao do stana Jadranke Kosor i u nakani da je ustraši pozvonio na ulazna vrata stana istodobno prekrivši jednom rukom tzv. špijunku dok je drugom rukom i nogama lupao po vratima stana te vikao i prijetio. Kosor se uplašila za vlastiti život i život njezine majke koja je u tom trenutku bila s njom u stanu. 

– Radi se o osobi koja mi sustavno prijeti, ali danas se prvi put pojavio pred mojim vratima. Pozvala sam policiju i oni su ga odveli. Činjenica jest da mene svi poznaju, pa neki ljudi koji imaju poteškoća, koji su bolesni – targetiraju mene. To je jako neugodno, izložena sam prijetnjama, ta me osoba često zove s različitih brojeva, s govornica... Bilo je neugodno jutros, jako neugodno, ali moram pohvaliti policiju, vrlo brzo su došli... Ne znam što će biti dalje s tim slučajem – rekla je Kosor nakon nemilog događaja za N1. 

Sucu istrage podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenog 66-godišnjaka zbog opasnosti od ponavljanja djela (čl. 123. st. 1. točka 3 Zakona o kaznenom postupku) koji je sudac istrage prihvatio i odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana. 

>>Jadranka Kosor: Muškarac mi je jutros pokušao nasilno ući u stan

Komentara 34

Avatar Danko - SLOBO danko
Danko - SLOBO danko
15:16 31.08.2016.

slovenci upravo objavili vijest da je Pahor mjesec dana na službenom putu

Avatar messerschmidt
messerschmidt
15:27 31.08.2016.

Pa dobro, čemu takva tajna? Jel to bio Stankec ili - tko?

SE
sesvečan
15:44 31.08.2016.

....a dali bi dobio mjesec dana ,da je meni na vrata lupao....meni lupaju cigani i njma slični kaj stalno nekaj žicaju ,i nikom ništa.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije