Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PADA CIJENA

Mitrovićeva jahta plaćena 10 mil. eura, prodaje se za 10 mil. kuna

Željko Mitrović
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/2
27.02.2015.
u 21:04

Luksuzno plovilo srbijanskoga tajkuna splitska Carina nudi po modelu viđeno – kupljeno. Licitacija je 9. ožujka

Nakon dvaju neuspjelih pokušaja prodaje na javnim dražbama splitske carinarnice, jahta "El Bosco V" srbijanskog tajkuna Željka Mitrovića, vlasnika Pink TV-a, ponovno ide na licitaciju. Treću javnu dražbu Povjerenstvo za prodaju robe Područnog carinskog ureda Split zakazalo je za 9. ožujka u podne. 

Ovaj put vlasnikom luksuznog plovila koje je prije četiri godine zaplijenila carina u Dubrovniku može se postati za 10 milijuna kuna, što je tek nešto više od polovice procijenjene vrijednosti. Na prvoj dražbi u prosincu lani jahta se nudila po početnoj cijeni jednakoj procjeni, 18,5 milijuna kuna, na drugom javnom nadmetanju cijena je pala na 12,365 milijuna kuna, a sada se nudi za najmanje 10 milijuna kuna, pri čemu kupac treba računati i na plaćanje carine i PDV-a.

Prodaje se po modelu viđeno – kupljeno, a do kraja sljedećeg tjedna može se razgledati u Marini Kaštela. U medijima se, inače, navodilo da je "El Bosco V" Mitrović 2007. godine platio 10 milijuna eura.

Srbijanskom je tajkunu plovilo tipa Sunseeker 105, dužine 32 metra, sa šest kabina i dvije palube, zaplijenjeno u rujnu 2010. zbog prekršaja pri uplovljavanju u hrvatsko teritorijalno more i njegova odbijanja da plati carinu i takse. Nakon više sporova potvrđeno je da je oduzeta jahta zakonito postala vlasništvom RH, što je otvorilo mogućnost njene prodaje, no zasad bezuspješno.

>>Jahta vlasnika Pink TV-a na dražbi za 12,3 milijuna kuna

>>Mitrović s jahtom izgubio i kompas

Komentara 17

GO
gotovinaa
22:54 27.02.2015.

aj nek je kupi neko ako smije! srpska mafija će doći glave budućem kupcu zato niko neće ni da prismrdi jahti.

Avatar ivo587
ivo587
21:45 27.02.2015.

ovo je glupost samo takva. Tu se pokazuje sva rigidnost i besmislenost HR birokracije-carinika koji rade štetu imidžu HR. Sve je po propisima, ali efekt je negativan.

ZA
Zahumlje
21:12 27.02.2015.

Dobra reklama za Hrvatski turizam. Naročito za one koji dolaze sa jahtama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije