Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ludbreški fotograf i snimatelj

Jutro ne mogu zamisliti bez svojih novina

30.06.2016., Ludbreg - Fotograf Miroslav Novak, vlasnik foto studija Novak. Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/7
01.07.2016.
u 19:53

Miroslav Novak rado "skita i snima", a novine su mu posebna ljubav i strast. U posljednje vrijeme, ipak, malo preskače politiku

Miroslav Novak rado “skita i snima”, a novine su mu posebna ljubav i strast. U posljednje vrijeme, ipak, malo preskače politiku

Poznati ludbreški fotograf i snimatelj Miroslav Novak (66) i Večernjak druže se već punih 47 godina. Ispočetka su to bili neredoviti odlasci do kioska, a od 1985. godine kupuje ga svaki dan. Posljednjih desetak godina pretplaćen je na svoj omiljeni dnevni list.

– Ne mogu zamisliti početak dana bez Večernjaka! To je moja prva pričest svako jutro, odmah nakon buđenja u 5.30. U godinama sam već, ovo mi je druga godina kako sam u mirovini, pa loše spavam i jedva čekam dostavljača novina – priča taj kroničar ludbreških događanja u proteklih gotovo pola stoljeća. Prvu svadbu snimao je kao gimnazijalac 1967. u međimurskom Vukanovcu. Tada je živio u Gornjem Mihaljevcu i sjeća se da je biciklom, po snijegu, jurio kući razviti negative kako bi već istu noć mladencima donio prve fotografije.

Bogati foto i videoarhiv

Nastavio je snimati i kao student, a kapital za otvaranje fotografske radnje u Ludbregu stekao je radeći u Njemačkoj. Posao je u Ludbregu išao odlično, kupovao je najskuplje strojeve za razvijanje filmova, imao i po šestero zaposlenika. No, kriza je uzela danak. Snimanja je sve manje. Danas je u mirovini, no i dalje zna uzeti fotoaparat i “skitati se i snimati”. Surađivao je i s HTV-om, snimivši više od tisuću priloga. Ima bogat foto i videoarhiv. Novine su mu posebna ljubav i strast.

– Čitam sve po redu, od prve do zadnje stranice. Ništa ne preskačem. Možda u posljednje vrijeme malo preskočim politiku jer me živcira. Popeli su mi se na vrh glave. HDZ se sad riješio Karamarka, i dobro je što su to učinili, no sad bi se i SDP trebao riješiti Milanovića.

Utvrđivanje gradiva

O Mostu neću trošiti riječi. Dakle, čitam sve, sve me zanima, a volio bih da je što više lokalnih vijesti – kaže M. Novak, koji se koristi i internetom, no ne može zamisliti dan a da ne uzme u ruke tiskano izdanje svojih omiljenih novina. – Imam vremena pa polako čitam, neke članke i dva puta, da utvrdim gradivo – smije se.

>>Večernji list čitaniji od konkurencije

Komentara 2

BU
Bulaba
20:14 01.07.2016.

Niste li malo pretjerali sa samohvalom? Suočite se konačno s istinom, vi ste austrijsko-udbaška papazjanija od novina, nakupina netalentiranih kvazinovinara čiji je glavni doseg da saznavate gluposti "iz visokih izvora", koje čita sve manje ljudi, a i ti što čitaju vam ništa ne vjeruju.

Avatar @proma_trač
@proma_trač
09:58 02.07.2016.

El Miroslavi... umjesto kalašnjikova, fotoaparat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije