Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJE NA PRESUDU

Kovač: Huškači su dobili moralni bianco ček. Odbor za veterane: Sazovite izvanrednu sjednicu Sabora

Miro Kovač
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
31.03.2016.
u 13:57

"Nepravomoćnu presudu Sudskog vijeća Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju ćemo detaljno proučiti, očekujući odgovarajuću reakciju Tužiteljstva"

Ministar vanjskih poslova Miro Kovač današnju je oslobađajuću presudu Vojislavu Šešelju nazvao uvredljivom i šokantnom.

- Svojom današnjom presudom je Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju oslobodio Vojislava Šešelja od krivnje za zločine protiv čovječnosti. Takva je presuda za sve žrtve agresivne velikosrpske politike uvredljiva i šokantna, a za proces pomirenja među ljudima i susjednim državama razarajuća. Svi oni u svijetu koji huškaju na rat, pozivaju na etničko čišćenje i provode politiku nasilnog mijenjanja međunarodno priznatih granica dobili su time moralni bianco čekNepravomoćnu presudu Sudskog vijeća Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju ćemo detaljno proučiti, očekujući odgovarajuću reakciju Tužiteljstva - stoji u Kovačevoj izjavi.

Odbor za ratne veterane Hrvatskog sabora izrazio je razočaranje, ogorčenje i nezadovoljstvo presudom.

- Sama činjenica da je oslobađajuća presuda četničkom vojvodi Vojislavu Šešelju donesena na dan kada se hrvatski narod prisjeća prve žrtve Domovinskog rata, ubojstva hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića, dodatno otvara bolne rane i dovodi u pitanje žrtvu čiji krvnik ostaje nekažnjen. Odbor za ratne veterane Hrvatskog sabora zahtjeva od predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i predsjednika Vlade Republike Hrvatske Tihomira Oreškovića, da temeljem ovlasti koje im daje Ustav Republike Hrvatske, sazovu izvanrednu sjednicu Sabora. Na toj sjednici treba donijeti zaključak kojim će se Sabor odrediti prema radu haškog suda u ovom slučaju i odnosu prema zločinu počinjenom u Republici Hrvatskoj. Zaključak Hrvatskog sabora potkrijepljen činjenicama i dokazima o zločinima postrojbi koje je po Hrvatskoj vodio i predvodio ratni zločinac Vojislav Šešelj treba uputiti u Haag kako bi ova nepravda i sramota bile ispravljene drugostupanjskom presudom Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju u Haagu - poručuju u priopćenju.

>> Sutkinja Lattanzi nije se složila s ostalim sucima: 'Imala sam osjećaj da se vraćam stoljećima unatrag'

Komentara 27

G4
G_4
14:13 31.03.2016.

Pravo i pravda! Ima jedan pravičniji sud kojega niti jedan čovjek ne može izbjeći.

MI
Mimizo
14:14 31.03.2016.

ovaj sud je još jednom pokazao svu apsurdnost postojanja pogotovo što godinama rješava nešto što bi se da ima dobre volje riješilo po kratkom postupku jer postoje neoborivi dokazi za sve zločine koje je napravila ova spodoba i jedini pravi sud je onaj Božiji koji će mu presuditi kada za to dođe vrijeme

DU
Deleted user
14:28 31.03.2016.

Miro Kovač ? Je li to onaj dječak (rođen 1968) koji je studirao na Sorbonnei tijekom Domovinskog rata i vratio se ovdje kad je sve bilo ggotovo ? Nastavite niz bisera iz MVP-a : Kovač, Klisović, Milanović, Plenković...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije