Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministar miro kovač:

'U Hrvatskoj nema nikakve fašizacije, a veleposlanicima često kažem da smo napredniji i od njihovih zemalja'

kovač
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/4
05.05.2016.
u 19:17

– Gospođa predsjednica i moja malenkost, kao i cijela Vlada, jako dobro surađujemo – rekao je Kovač

Ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač večeras je pomirljivo reagirao na jučerašnju prozivku predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović zbog inozemnih kritika na račun Hrvatske.

– Gospođa predsjednica i moja malenkost, kao i cijela Vlada, jako dobro surađujemo. Mislim da možemo biti zadovoljni suradnjom u vanjskoj politici – rekao je Kovač u Dnevniku HTV-a.

Dodao je da se slažu da je Hrvatska tolerantno i napredno društvo koje štiti prava manjina. Naveo je Zakon o pravima nacionalnih manjina koji je, rekao je, vrlo napredan.

– U Hrvatskoj nema nikakve fašizacije, to su izmišljotine, ali ako postoji bilo koja pojava ekstremizma, moramo to jasno reći i moramo prozvati taj ekstremizam jer je vrlo često u svijetu situacija takva da su neke druge zemlje opterećene ekstremizmima, ali se njihovi političari prema tome jasno određuju. Ako ga ima, treba ga prozvati, na Vladi i predsjednici je da to čine, a ja kao član Vlade to ću činiti – rekao je Kovač.

Kovač je rekao da iza teza o fašizaciji stoje određene interesne skupine. Dodao je i da veleposlanicima i ministrima često kaže da smo napredniji i od njihovih zemalja. Poručio je da u odabiru novih veleposlanika i konzula, što će se dogoditi ovog ljeta, neće biti osveta i revanšizma. Rekao je i da Hrvatska aktivno pomaže da se nađe rješenje za napredovanje Srbije prema EU.

>> Zbog neodgodivih obveza odgođen sastanak Mire Kovača i Johna Kerryja

Komentara 159

ST
stefj
20:01 05.05.2016.

Veliki je problem Pusić/Josipović kadar u diplomaciji, jer često štiti interese uskog kruga ljudi ili stranke, makar oni bili na štetu države. To se jako dobro vidjelo po dolasku ova vlade, kada su se neki naši veleposlanici razmilili po državama gdje su blateći novu vlast... Zapravo je takvo ponašanje nekih diplomata nevjerojatno. Pod hitno srediti diplomacija, prošla vlast je i na tom planu napravila više štete nego koristi...

Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
19:34 05.05.2016.

ima samo FASIZACIJA -CETNIKA..hehehehe

OB
observer
20:13 05.05.2016.

Nakon Pusicke cini mi se da je svaki drugi cista premija za hrvatsku vanjsku politiku Toliku stetu je prosla garnitura uradila svojoj zemlji da Kovac sada treba vremena da stvari postavi na zdrave noge sa interesom Hrvatske u prvom planuu a ne njenom demoniziranju sto su SD-penjare radile..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije