Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U SKLOPU DOGOVORA

Kovač: Hrvatska će primiti 500 izbjeglica iz Turske

Miro Kovač
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
05.04.2016.
u 21:23

Tu ćemo svoju obavezu ispuniti, rekao je šef hrvatske diplomacije

Hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač objavio je danas da će Hrvatska iz Turske primiti manje od 500 izbjeglica u sklopu dogovora između Europske unije i Turske koji je stupio na snagu u ponedjeljak.

Turska se dogovorila s EU da preuzme sve migrante i izbjeglice koji preko Egejskog mora ilegalno dođu na grčke otoke, a u zamjenu će za svakog primljenog migranta jedan iz Turske biti primljen u EU.

"Obvezali smo se primiti iz Turske manje od 500 izbjeglica", rekao je Kovač u razgovoru za RTL televiziju danas.

"Tu ćemo svoju obavezu ispuniti", dodao je šef hrvatske diplomacije i ocijenio da uspjeh dogovora ovisi o tome hoće li druge članice Unije realizirati svoje obveze.

Hrvatska bi trebala primiti ukupno 1600 izbjeglica iz dvaju programa – premještanja iz jedne članice EU u drugu i programa preseljenja iz trećih zemalja (Turske, Jordana) u EU.

Nekoliko članica EU već je počelo s prihvatom u skladu s dogovorom EU –Turska. U Njemačku je poslano 78 Sirijaca, jedanaest u Finsku, a prva skupina u kojoj se nalazi 31 Sirijac stigla je u utorak u Nizozemsku.

Kovač je istaknuo da se zbog zatvaranja tzv. balkanske rute znatno smanjio dolazak izbjeglica u Hrvatsku i da ih je u izbjegličkom centru u Slavonskom Brodu trenutačno manje od 200.

Odbacio je nagađanja da su zemlje na ruti to učinile na nagovor Njemačke, u koju je prošle godine stiglo više od milijun migranata i izbjeglica, više nego u sve druge članice EU.

"To je naša inicijativa. Mi smo dovoljno zreli i u tome smo se našli s našim kolegama iz Austrije, Slovenije, Srbije i Makedonije", ustvrdio je Kovač.

"Tom smo koordinacijom uspjeli smanjiti broj izbjeglica i time pomogli Europskoj uniji, posebno Njemačkoj", dodao je.

>> Hrvatska čeka 476 Sirijaca

>> Hrvatska tvrtka od imigranata zaradila šest milijuna eura

Komentara 62

Avatar miro.f.miric
miro.f.miric
21:44 05.04.2016.

za to g. Kovač izvolite raspisati referendum i pitati građane da li to žele. Ne možete to prihvatiti i obavezati se naseljavati Hrvatsku šiitima i sunitima. Nemate mandat za to. Hrvati napuštaju zemlju zbog gladi i neimaštine a Vi radite supstituciju stanovnistva. NE NE i NE, pomoci covjeku u nevolji DA, naseljavanje bez referenduma NE!!!

Avatar Maryo
Maryo
23:49 05.04.2016.

Stvarno si jadan, Kovac. Ja ne zelim niti jednog talibana u HR a vjerujem ni nitko drugi normalan gradjanin RH.

PI
pistaljka
00:46 06.04.2016.

Vjerovao sam da ovaj Kovač ima trun mozga, ali nažalost, nisam ga skužio kako treba. Jao Hrvatskoj sa ovakvim slijepim i glupim budalama. Kovač nije jedini. Puna ih je Hrvatska. Hrvati izgleda znaju samo kako biti robovi i sluge. Ako ministar Kovač ne zna da je ova "migracija" plan svjetske sotonske mafije kako bi se uništile europske nacije, države i kršćanstvo, te na ruševinama Europe i ostatka zapadnog svijeta stvorena jedna sotonska vladavina. Ako je ovo sotonski plan i čije sluge su EU institucije, da li ministar Kovač može vjerovati vragu, koji je otac laži i ubojica od početka, kako Isus kaže. Zar on vjeruje da ovi vragovi neće poslije nadodavati dodatne nule ovim 500 tzv. "izbjeglica" iz zemalja, koje ruše ti isti vragovi koji preseljavaju stanovništvo njihovo u Europu, pa tako i u Hrvatsku. Milosrđe, koje i sam papa propovjeda, nije ništa drugo nego vražja prevara, jer tzv. "papa" Franjo nije papa nego heretik i peta kolona na čelu Katoličke Crkve, na veliku žalost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije