Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bulj: Bit ću ponosan ako me osude

MIP predložio da se odbije skidanje imuniteta Petrovu i Bulju zbog Karamarkove tužbe

sabor
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
17.01.2017.
u 14:11

– Hajde, reci da sam ja kriminalac – rekao je Maras Bulju, a Bulj mu je uzvratio kako su sve dosadašnje vlade Hrvatsku dovele na dno dna i da netko treba odgovarati za to

Mandatno-imunitetno povjerenstvo, sukladno dosadašnjoj praksi, nije udovoljilo zahtjevu Tomislava Karamarka da se skine imunitet čelniku Mosta Boži Petrovu te Miri Bulju zbog kaznenog djela klevete, iako je Bulj od članova odbora zatražio da mu skinu imunitet jer je "konačno vrijeme da se nekoga osudi".

– Vrijeme je da se nekog osudi. Političke elite koje su napravile kriminalne radnje na slobodi su. Pozivam sve da me tuže i bit ću ponosan ako me osude jer će se tada Hrvatska moći braniti pred međunarodnim sudovima – rekao je Bulj. Podržao ga je i Ivan Pernar koji smatra da treba uvažiti Buljev zahtjev.

– Vrijeme je za obračun s kriminalom i da se sudi onima koji se skrivaju iza zastupničkog imuniteta, a ne poštenim ljudima poput Karamarka – rekao je Pernar te dodao kako će u slučaju Petrova biti protiv jer ga poštuje i smatra da optužbe protiv njega nemaju veze s pameću.

Predsjednik MIP-a Žarko Tušek upozorio ga je da ne koristi Povjerenstvo za političke obračune te još jednom podsjetio da je praksa da se imunitet ne skida u slučaju privatne tužbe te predložio da MIP tako postupi i danas.

SDP-ov Gordan Maras kaže da se na ovom primjeru vidi paradoks vladajuće većine, gdje se koalicijski partneri optužuju za kriminal, a zajedno su na vlasti.

– Ovo je moralno neprihvatljivo i ljudi to moraju znati – kazao je Maras, no Tušek ga je upozorio da se drži teme. Bulj je Marasu dobacio da je i SDP odgovoran za Inu.

– Hajde reci da sam ja kriminalac – rekao je Maras Bulju, a Bulj mu je uzvratio kako su sve dosadašnje vlade Hrvatsku dovele na dno dna i da netko treba odgovarati za to.

Mostov Miroslav Šimić slaže se da ne treba skidati imunitet na zahtjev privatnog tužitelja.

– Čini se da je ovo podnošenje tužbe privatni pokušaj Tomislava Karamarka da se politički rehabilitira – primijetio je Šimić koji je podsjetio na kontekst u kojem su izjave Petrova i Bulja na račun Karamarka izrečene. Karamarko naime tuži Mostov dvojac zbog izjava koje su u Zadru dali 27. kolovoza prošle godine u predizbornoj kampanji, a u kojima su za Karamarka rekli da je smijenjen iz Vlade jer je "uhvaćen u kriminalnim radnjama" te da pripada "političkim elitama koje su izdale nacionalne interese". Šimić je podsjetio da je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa prije tih izjava utvrdilo da je Karamarko u sukobu interesa, a da je tu presudu potvrdio i Upravni sud odbacivši Karamarkovu tužbu.

Maras je pitao zašto se MIP uopće sastaje i raspravlja ako će se uvijek postupati sukladno ustaljenoj praksi, a s njime se složio i Pernar. Predsjednik MIP-a Tušek ih je podsjetio da su brojni stručnjaci utvrdili kako je ta praksa dobra kako bi zaštitila zastupnike da mogu slobodno raspravljati.

– Bilo bi optimalno i korektno da ne radimo svaki put političku pozornicu od ovog odbora – zaključio je Tušek.

Zastupnici su jednoglasno odbacili Karamarkov zahtjev za davanje odobrenja za pokretanje kaznenog postupka protiv Petrova, dok je u slučaju istog zahtjeva za Bulja samo Pernar glasovao za prihvaćanje tog zahtjeva jer je "Bulj to od njih tražio".     

>> Tomislav Karamarko za klevetu tužio Božu Petrova i Miru Bulja

Komentara 22

Avatar Herceg_Bosna
Herceg_Bosna
14:29 17.01.2017.

Budi gospodin i frajer pa se sam odrekni imuniteta ako se usudiš na sud, lako je ovako pričati okolonaokolo svašta kad te štititi imunitet. Veeliki si frajer

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
14:34 17.01.2017.

Da su moralni i imalo posteni sami bi trazili ukidanje imuniteta i nesto dokazali, nemaju ni jajca.

GM
Gusta magla
14:30 17.01.2017.

Ma da....samo se busajte u prsa i skrivajte iza imuniteta...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije