Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Umro M. Veselica

Miro Bulj: Njegova djela ostavljamo kao zalog našim mladima da vide kako se bori za svoju domovinu

Miro Bulj
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
17.02.2017.
u 12:20

I premijer Andrej Plenković izrazio je sućut obitelji Veselica

Mostov Miro Bulj komentirao je život ekonomiste i političara Marka Veselice koji je jutros preminuo u Zagrebu nakon duge i teške bolesti.

– Marko Veselica je veliki čovjek, rodoljub, hrvatski Mendela, moj Sinjanin, i njegov trag borbe za demokratsko hrvatsko društvo je nemjerljiv, zaista smo izgubili jednog velikog čovjeka, a njegova djela ostavljamo kao zalog našim mladima da vide kako se bori za svoju domovinu – kazao je Bulj. 

Premijer Andrej Plenković uputio je sućut obitelji Veselica. 

– S tugom sam primio vijest o smrti gospodina Marka Veselice, istaknutog hrvatskog političara i ekonomista, jednog od najznačajnijih sudionika Hrvatskoga proljeća, političkog disidenta i zatvorenika, prvooptuženog u montiranom procesu bivše države i zastupnika u Hrvatskome saboru, kojeg sam imao čast i osobno poznavati. Hrvatski proljećar koji je iskreno volio domovinu i podijelio tragičnu sudbinu svoje generacije koja se usudila dignuti glas za Hrvatsku, ostao je do kraja odan svojim političkim i ljudskim uvjerenjima. U ovim teškim trenucima za Vašu obitelj, molim Vas da, u ime Vlade Republike Hrvatske i osobno, primite izraze duboke i iskrene sućuti – poslao je obitelji premijer Plenković. 

Veselica je, podsjetimo, umro jutros u 81. godini života  u zagrebačkoj bolnici Fran Mihaljević nakon duge i teške bolesti gdje je završio još u prosincu prošle godine. 

>> U 81. godini umro 'hrvatski Mandela' ekonomist i političar Marko Veselica, za vrijeme Jugoslavije bio je označen kao vođa 'kontrarevolucije'

Ključne riječi

Komentara 6

VA
vadis
13:00 17.02.2017.

Marko Veselica je zasluzio drzavni pogreb. Hrvatska zaboravlja svoje junake.

Avatar Becarina
Becarina
13:24 17.02.2017.

Pumb!!

NE
nemanatrag
14:00 17.02.2017.

Imamo mi još junaka koji su za Hrvatsku sve dali i ne smije ih se zaboraviti...Sanader, Pašalić, Vidošević,Kalmeta,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije