Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRISTIJAN GLIBO

Mrsić o drakonski kažnjenom poduzetniku: Tu nešto fali, provjerit ću

Mirando Mrsić
Foto: Screenshot Youtube
1/2
09.10.2015.
u 10:26

Cvetojević: Sustav nije okrenut korisniku nego samom sebi

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić jučer je odbacio mogućnost da je obrtnik Kristijan Glibo iz Slavonije kažnjen zbog krivo ispunjenog obrasca, odnosno izjašnjavanja poput pravne, umjesto fizičke osobe. Glibo, naime, tvrdi da je kažnjen prvo sa 30, a onda s još 50 tisuća kuna, bez mogućnosti žalbe. Mrsić je rekao da "tu nešto fali".

- Postoji mogućnost žalbe. Kazne uopće ne bi bilo da ovdje nešto ne fali - rekao je Mrsić gostujući u emisiji Pressing na televiziji N1.

- Provjerit ću i dobit ćete informaciju već sutra. Ne vjerujem da je to greška inspektora - rekao je Mrsić.

Voditelj emisije i poduzetnik Saša Cvetojević poslije je na Facebooku komentirao ovu temu.

- To nije rad na crno, čovjek je u dobroj vjeri prijavio zaposlenika a sustav e-mirovinsko nije obavijestio o grešci na način koji bi bio odmah jasan i razumljiv - napisao je Cvetojević. Također je rekao kako mu nije cilj samo pomoći Glibi, već i da dođe do promjene, na primjer, "blesavog e-mirovinskog".

Cvetojević je za Večernji rekao kako ne misli da će ministar Mrsić riješiti problem u 24 sata, jer je on puno dublji, ali može dati nalog da se krene uređivati sustav e-mirovinskog kako ne bi dolazilo do ovakvih zabuna.

- Sustav nije okrenut korisniku nego samom sebi - komentirao je Cvetojević. Naime, kako je pojasnio, korisnici ovog sustava ne dobivaju potvrdu da neke stvari nisu dobro unijeli. Umjesto da su ga savjetovali da nešto ispravi, oni su Glibu kaznili.

- Osnovna premisa je da se poduzetnika ne smije kažnjavati drakonski zbog pogrešne kućice ogromnog formulara. To je suludo - poručio je Cvetojević.

>> Milanović: Djeca uče puno besmislica. Mrsić: Burza rada je 'malo unfriendly'

>> Državom ne vladaju ministri i premijeri već uporna birokracija

Komentara 10

Avatar johny21
johny21
10:54 09.10.2015.

Tu fali samo zdrava pamet osoba koje nerade svoj posao!

Avatar johny21
johny21
10:53 09.10.2015.

U tome i je problem što oni ne znaju što se događa na terenu, samo sjede u svojim foteljama i živo im se fučka!

UI
Uvijek_iskreno
10:56 09.10.2015.

Fali vama sposobnosti i znanja, ali najviše poštenja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije