Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČEKA SE POTVRDA SABORA

MIP odobrio skidanje imuniteta Culeju kojemu se sudi zbog nereda vezanih uz postavljanje ćiriličnih tabli u Vukovaru

19.05.2016., Zagreb - Sabor je 3. sjednicu nastavio raspravom o izvjescu o radu pucke pravobraniteljice Lore Vidovic za 2015. godinu. Stevo Culej.  Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/6
16.11.2016.
u 12:05

Isto odobrenje dao je i prošli saziv Sabora, no s obzirom na to da su u međuvremenu održani izbori te je Culej prisegom dobio novi imunitet, postupak se morao ponoviti

Mandatno-imunitetno povjerenstvo dalo je odobrenje za vođenje kaznenog postupka protiv HDZ-ova zastupnika Steve Culeja, a tu odluku još glasovanjem idućih dana moraju potvrditi zastupnici.

Skidanje imuniteta od Sabora je zatražio Općinski sud u Vukovaru na kojem se protiv Culeja vodi postupak za izazivanje nereda. Riječ je o djelu počinjenom u Vukovaru u rujnu 2013. vezano za prosvjede Vukovaraca protiv postavljanja ćiriličnih ploča na državne institucije u tome gradu.

– Praksa je da MIP daje odobrenja ako se radi o zahtjevu DORH-a, odnosno suda na kojem se vodi postupak – pojasnio je predsjednik MIP-a Žarko Tušek. Isto odobrenje dao je i prošli saziv Sabora, no s obzirom na to da su u međuvremenu održani izbori te je Culej prisegom dobio novi imunitet, postupak se morao ponoviti.  

>> Etičko povjerenstvo: Culejeve uvrede na račun Kajtazija 'teško su kršenje izbornog kodeksa'

>> Započelo suđenje Stevi Culeju zbog pozivanja na razbijanje dvojezičnih ploča

Komentara 10

Avatar HerojUlice
HerojUlice
12:16 16.11.2016.

o cemu se kod nas vodi briga.... bitno da se cetnici presetavaju po hrvatskoj i pun ih je mup u istocnoj slavoniji....

HR
hromcan
12:36 16.11.2016.

Čovjeku koji se bori za Hrvatsku sudi se za banalnu stvar kao što je razbijanje čiriličnih ploča ,a to što četnici i ini kriminalci šeću po Hrvatskoj to nikom ništa.......m

ML
Mlad75
12:40 16.11.2016.

SDSS je pun aboliranih, u registru branitelja nalaze se ljudi koji su vrsili agresiju na RH, ...u Istocnoj Slavoniji policijsku uniformu nose oni koji su 90tih ubijali hrvatske policajce....mi zelimo suditi Culeju,....jos cemo suditi i onima koji su zavrsili nana Ovcari jer su se borili protiv JNA i domacih izdajnika...i to sve pred obljetnicu pada Vukovara....sto smo i tko smo mi....jel mi sami sebe ubijamo...sto se to desava u drzavi ciju su slobidu krvlju plati njezini najbolji sinovi, mladi sokolovi koji su polozili svoju mladost na oltar domovine!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije