Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NIJE POPULISTIČKA MJERA'

Ministrica Juretić otkrila zašto je Vlada odustala od 1000 eura za bebe, zakon ostaje za iduću vladu

Bernardica Juretić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/4
27.07.2016.
u 12:53

Govoreći o aktivnostima ministarstva dodala je, da postoji još puno mjera na kojima se radi, a koje će omogućiti dodatnu pomoć obiteljima.

Nakon sjednice Vlade ministrica socijalne politike i mladih Bernardica Juretić, u izjavi za medije, govorila je o razlozima odustajanja od mjere od 1000 eura za rođenje djeteta.

- Spomenuti prijedlog bio je zamišljen kao pomoć ili motivacija za svako novorođeno dijete, za što su bila i predviđena sredstva u proračunu od 100 milijuna kuna, zakon je bio pripremljen i poslan u Vladu - naglasila je ministrica Juretić.

Nadalje, pojasnila je, kako je postojala mogućnost i donošenja uredbe sa zakonskom snagom, ali prema važećem zakonu uredba bi vrijedila samo mjesec dana, stoga je odlučeno da se donese zakon nakon izbora kojim će biti obuhvaćena sva djeca rođena od 1. rujna 2016. godine.

Ministrica Juretić odgovarajući na upite novinara istaknula je da nije riječ o populističkoj mjeri, o toj mjeri se govorilo puno, predlagalo se donošenje uredbe, međutim daljnjim konzultacijama utvrđeno je da zakon koji će biti donesen nakon izbora moći će se primjenjivat retroaktivno. Govoreći o aktivnostima ministarstva dodala je, da postoji još puno mjera na kojima se radi, a koje će omogućiti dodatnu pomoć obiteljima. 

>> Vlada donijela odluku o ukidanju i smanjenju neporeznih davanja za 247 milijuna kn

Komentara 17

MI
mickeyzg
13:43 27.07.2016.

Odustalo se zato jer su bili prošli izbori, pa više nije bilo potrebe za takvim "mjerama"

Avatar niwrad
niwrad
13:29 27.07.2016.

I dobro da su odustali. Romi u Međimurju su već radili fešte što će dobiti novi novac poreznih obveznika. Hrvatska izumire, a mi bi time financirali natalitet indijskih nomada koji ne poštuju niti jedanu civilizacijsku tekovinu društva u kojem se nalaze.

BR
Bruneta
17:33 27.07.2016.

Navlakušama i lažima samo naivci nasjedaju,previše nas lažu i kradu više od 25 godina da bi vjerovali bivšoj časnoj kojoj se osladilo luksuziranje pa se uvalila u ministarsku fotelju i poručuje javnosti neka crkne.Samo ti sanjaj da ćeš opet na vlast.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije