Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Svi imaju ekonomske interese'

Ministri Srbije, Crne Gore, BiH i Slovenije u Beogradu o 'Agrokoru'

Agrokor
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
19.04.2017.
u 07:00

Najavljujući današnji sastanak s kojega će biti upućena regionalna poruka za “slučaj Agrokor”, Ljajić je zaključio da svi imaju ekonomske interese koje treba zaštititi.

Srbijanski ministar trgovine i turizma Rasim Ljajić rekao je sinoć, dan uoči beogradskog sastanka s kolegama iz regije, kako očekuje da će svaka zemlja u kojoj je poslovao  “Agrokor” navesti što je učinila u svezi postojeće krize.

Ministri trgovine i ekonomije iz Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore danas bi na sastanku u Beogradu trebali analizirati krizu te razmotriti što je učinjeno na stabiliziranju poslovanja. Razgovarat će o tome kakve su mjere poduzete i postoji li nešto što bi mogli zajednički učiniti radi zaštite radnika i dobavljača “Agrokora”. Ljajić je naveo za RTS  da je na sastanku u utorak u Sarajevu zaključeno da je važno spriječiti odljev sredstava iz "Mercatora" u Srbiji u Hrvatsku ili neku drugu državu.

Svaka država je autonomna, ocijenio je Ljajić i rekao da je Srbija najprije počela konzultacije s "Mercatorom" i dobavljačima. "Pokazala je  krajnje odgovoran pristup problemu”, rekao je. Iako se radi o kriznoj situaciji,  u svezi “Mercatora” nema potrebe poduzimati nikakve radikalne mjere jer on posluje stabilno,  podmiruje potrebe s manjim dobavljačima, a s velikim dobavljačima sklopljeni su posebni ugovori, rekao je Ljajić. Najavljujući današnji sastanak s kojega će biti upućena regionalna poruka za “slučaj Agrokor”, Ljajić  je zaključio da svi imaju ekonomske interese koje treba zaštititi i očekuje se da države primjene mjere kojima će to i učiniti. 

>>Suvremeni Glembajevi i vrijeme 'ćorke'

>>Došao je kraj tajkunske privatizacije kojom je hrvatska politička elita stvarala nove bogataše

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar comparator
comparator
09:55 19.04.2017.

Rusi su nas zaokružili zatim izolirali što se vidi kako su preko Agrokora te ušli u hrvatski ekonomski sustav i onda ga ugrozili pa se bojim se i preuzeli . Ovaj sastanak bez nas svjedoči takvom scenariju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije