Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karlovačka pivarijada

Ministri Maras i Zmajlović obišli Obrtnički sajam i Dane piva

Dani piva,Mihael Zmajlović,Gordan Maras
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
1/8
28.08.2014.
u 23:38

Maras je komentirao moguće loše utjecaje zatvaranja Rusije kao tržišta za izvoz i hrvatskih proizvoda, a Zmajlović sanaciju opasnog otpada na Lemić brdu

- Drago mi je što na Obrtničkom sajmu u Karlovcu vidim toliko puno izlagača, obrta i OPG-ova, od kojih su neki iz Slavonije, ali i drugih dijelova Hrvatske te okolnih zemalja. Posebnost je sajma što izlagači nisu morali platiti kotizaciju za sudjelovanje na sajmu. Naime, obrtništvo proživljava teške dane, no oporavak je vidljiv, pa i u tome što je napokon zaustavljen trend rasta broja obrta koji se zatvaraju. Vjerujem da ćemo godinu završiti s oko 7000 zatvorenih, ali i isto toliko otvorenih obrta u Hrvatskoj. Moram naglasiti da je, u godini i pola koliko ta mogućnost postoji, otvoreno i oko 15.000 jednostavnih trgovačkih društava - kazao je Gordan Maras, ministar poduzetništva i obrta koji je, s kolegom Mihaelom Zmajlovićem, ministrom zaštite okoliša, obišao Obrtnički sajam te Dane piva u Karlovcu.

Domaćini su u bili prvi ljudi SDP-a Karlovačke županije, te čelnici gradova i općina. Maras je komentirao moguće loše utjecaje zatvaranja Rusije kao tržišta za  izvoz i hrvatskih proizvoda rekavši da su u tom smislu mogu biti ugroženi proizvođači u dolini Neretve, no da ministarstvo poljoprivrede nalazi rješenje za njih, te neka alternativna tržišta. Ministar Zmajlović kazao je kako je sanacija opasnog otpada na Lemić brdu započela, te da će biti završena u planirani rokovima, te da će oni posao, za razliku od dosadašnjih obećanja bivše Vlade, i odraditi.

- Do kraja godine u Hrvatskoj ćemo otvoriti dva moderna postrojenja za obradu otpada, a iduće godine počet će i radovi na gradnji i uređenju modernog Centra na Babinoj Gori u Karlovačkoj županiji kako bi isti mogao biti završen u roku, a to je 2019. godina. Naime, podupiremo taj projekt kojeg provodi tvrtka Županije, te koji ima i podršku iz EU fondova - kazao je Zmajlović. Dodao je i kako postoji veliki interes građana za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije kod kućanstava.

- Plaćamo polovicu iznosa projekta korištenja obnovljivih izvora energije domaćinstvima u onim sredinama u kojima su lokalna samouprava, dakle gradovi i općine, te projekte prijavili kod nas u ministarstvo. Nažalost, ukoliko neki građani ne mogu do te potpore, to je zbog inertnosti lokalne samouprave koja im ta sredstva nije osigurala. Kako bismo to izbjegli i omogućili svim građanima da dođu do potpore, pripremamo novi model pomoći građanima da ostvare sufinanciranje takvih  projekata - kazao je Zmajlović.

>>Ministri se uz kavu opustili na Špancirfestu

>>Ministri će biti pozvani na red jer zapošljavaju unatoč zabrani

Komentara 14

XA
xaron
07:27 29.08.2014.

Ovo im ide od ruke mnogo bolje nego posao za koji su plaćeni .

VL
VERUM LIBERET
06:49 29.08.2014.

Kak taubeka dva

MR
midnight rose
10:29 29.08.2014.

ovi naši nesposobni ministri znaju samo nazdravljati....drugo ništa nisu dobro napravili

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije