Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Službeno objašnjenje

Zašto je smijenjena Lidija Bertović

Lidija Bertović (1)
Foto: NP Plitvička jezera
20.12.2013.
u 09:49

Odluka o razrješenju donesena je zbog negativnih pokazatelja vezanih uz vođenje Javne ustanove i neostvarivanja postavljenih ciljeva ravnateljice Bertović u 16 mjeseci obnašanja dužnosti

Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović razriješio je u srijedu Lidiju Bertović s mjesta ravnateljice Javne ustanove ''Nacionalni park Plitvička jezera“.

Odluka o razrješenju donesena je zbog negativnih pokazatelja vezanih uz vođenje Javne ustanove i neostvarivanja postavljenih ciljeva ravnateljice Bertović u 16 mjeseci obnašanja dužnosti, priopćava Ministarstvo zaštite okoliša i prirode.

– U više od godinu dana mandata nisu ispunjeni postavljeni strateški ciljevi koji su zacrtani na početku mandata. Nacionalni park Plitvička jezera trebao je jasno pokazati i dokazati kako se zaštićena područja mogu staviti u funkciju razvoja i postati generator razvoja cijele regije. Pored toga, u provedenom postupku upravnog nadzora u Javnoj ustanovi „Nacionalni park Plitvička jezera“ u listopadu 2013. godine utvrđena su višekratna kršenja Statuta Javne ustanove „Nacionalni park Plitvička jezera“, pravilnika te Zakona o javnoj nabavi – navode u Ministarstvu te ističu kako su ''promjene i poboljšanja u sustavu upravljanja zaštićenim područjima jedan od njihovih prioriteta čija je strategija otvaranje parka lokalnoj i široj regionalnoj zajednici. 

Do provedbe natječaja i izbora novog ravnatelja Javnu ustanovu ''Nacionalni park Plitvička jezera“ vodit će vršiteljica dužnosti Natalija Božičević, koja je zaposlena u Javnoj ustanovi ''Nacionalni park Plitvička jezera“ od 1999. godine. Natalija Božičević tijekom radnog staža obnašala je više odgovornih, rukovodećih funkcija u raznim poslovnim jedinicama JU-a.

>>Smijenjenu Bertović policija zaustavila i pregledala u Karlovcu

Komentara 6

DU
Deleted user
10:19 20.12.2013.

Objašnjenje je u redu,ali ali ali Ali uz objašnjenje ne ide postupak hapšenja . Ovako se ne postupa u demorkaciji

Avatar SMRT BOLJŠEVIZMU
SMRT BOLJŠEVIZMU
12:52 20.12.2013.

nije htjela izmjeniti zube i povečati dojke na račun Hrvatske? ne pada mi napamet neki drugi ozbiljniji razlog

LO
lora
10:15 20.12.2013.

Nataša tresu li ti se gaće

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije